Imi plac mult smochinele, fie deshidratate fie proaspete. La fel de bine imi place si branza gorgonzola (cred ca e cea preferata…cred), de aceea o gustare cu cele doua ingrediente a venit de la sine.
Smochinele sunt adevarate minuni si fac ele ce fac si se dau de patru ori peste cap si ne ofera ce au mai bun. Anume:
-au un continut ridicat in calciu si fosfor, de doua ori mai mult decat laptele, prevenind osteoporoza, fiind utile copiilor aflati in perioada de crestere precum si tuturor persoanelor predispuse la hipocalcemie (lipsa de calciu in sange);
– previn anemia, fiind foarte bogate in fier;
– au un continut ridicat de vitamina C;
– au efecte afrodiziace;
– previn aparitia cancerelor, in special cancerul de colon si cancerul de san;
– scad colesterolul din sange;
– sunt o sursa buna de flavonoide si polifenoli – antioxidanti naturali care intaresc imunitatea;
– previn bolile cardio-vasculare;
– previn aparitia cancerelor, in special cancerul de colon si cancerul de san;
– scad colesterolul din sange;
– sunt o sursa buna de flavonoide si polifenoli – antioxidanti naturali care intaresc imunitatea;
– previn bolile cardio-vasculare;
Ingrediente
-smochine proaspete
-gorgonzola
-prosciutto
-putin ulei de masline
Smochinele se spala bine cu apa rece, apoi se sterg de surplusul de apa si se taie in cruce cca 2 cm. Aveti grija sa nu intrati cu lama cutitului prea adanc si sa le taiati de tot.
Se umplu cu branza, apoi se infasoara fiecare intr-o felie de prosciutto si pe deasupra se picura 1-2 stropi de ulei de masline. Se pun intr-o tava una langa cealalta apoi se dau frumusel la cuptorul preincalzit pentru cca 20 de minute. Se servesc caldute, dar si reci sunt bune.