Daca si voua va plac aperitivele si vreti sa pregatiti o rulada pentru masa festiva de Craciun, bine v-am regasit la reteta de astazi. Este o rulada cu sunca si crema de branza, o rulada sarata cu ingrediente putine si accesibile, nu e ceva complicat. Sa ii spunem o reteta de baza pe care o puteti face altfel si altfel si altfel. Va dau mai jos cateva idei.
Ingrediente Rulada cu sunca si crema de branza
Pentru blat:
- 5 oua din gama “La curte” de la Familia Toneli
Ouale “La curte” sunt oua free range de la gaini hranite cu cereale nemodificate genetic. Frumoasele au acces din plin la aer curat, iarba si soare, le-am vazut cu ochii mei cand am fost in vizita la fermele Toneli.
- 1/2 lingurita sare
- 100g faina
Pentru umplutura:
- Crema de branza 350g
- Sunca/salam/prosciutto
Dar umplutura puteti sa o personalizati dupa plac. De exemplu puteti inlocui sunca cu somon afumat. In Crema de branza puteti sa puneti cubulete de ardei sau ciuperci. Crema de branza poate fi simpla cu smantana sau cu verdeturi. De asemenea, se pot pune si frunze de spanac, castraveti taiati subtire si cate si mai cate. In aluatul pentru blat se pot adauga verdeturi si parmezan razuit.
Apasa play pentru reteta video
Mod de preparare Rulada cu sunca si crema de branza
Am separat ouale. Am mixat albusurile impreuna cu sarea pana am obtinut o spuma ferma. Am amestecat galbenusurile intr-un bol si le-am turnat peste albusuri. Am omogenizat incet. Am pus si faina cernuta si am amestecat incet. Am pus compozitia in tava mare a cuptorului, pe hartie de copt, si am intins-o pe toata suprafata ei. Am copt blatul 12-13 minute la 180°C. Nu mai mult de atat pentru ca blatul se va usca prea tare. Cat sa se rumeneasca usor. Dupa coacere am rulat blatul in hartie de copt, iar dupa racire l-am uns cu crema de branza si am asezat feliile de sunca. Am rulat, am impachetat in hartie de copt si am dat la rece (min 1-2 ore). Complicat? Chiar deloc! Chiar mi-ar placea sa aflu cum ar arata rulada voastra, cum o veti personaliza. Sa imi spuneti in comentarii.