Desi imi place varza de Bruxelles foarte mult, imi dau seama cat de rar gatesc aceasta leguma plina de beneficii pentru organismul nostru. Ajuta la detoxifierea organismului, mentine pielea frumoasa si sanatoasa si are un continut bogat de fibre ceea ce imbunatateste sistemul digestiv. Asadar, nu avem nimic sa ii reprosam. O puteti pregati gratinata la cuptor, in supe sau ciorbe sau in diferite mancaruri scazute. Eu am ales sa prepar o mancare foarte aromata, de post, si este inspirata de aici. Mi-ar fi placut sa am si eu ghee, insa inca nu am descoperit de unde mi-as putea face rost.
Reteta o inscriu cu mare drag in provocarea Dulce Romanie, gazduita lua aceasta de fetele de la Transylvanian Kitchen.
Ingrediente
-200 g varza de Bruxelles (congelata am avut eu)
-200 g mazare (congelata)
-1/4 lingurita chimen
-4-5 boabe de piper
-1/2 lingurita coriandru boabe
-3 cuisoare
-1/2 lingurita cardamon macinat
-1/2 lingutita turmenic
-50 ml sos de rosii
-sare dupa gust
-coriandru proaspat
-2 linguri de unt nesarat
Condimentele se pun intr-o rasnita si se macina fin. Intr-o cratita se topeste untul, apoi se adauga amestecul de condimente si sosul de rosii. Se fierbe la foc mic amestecul pana cand se obtine un sus consistent, apoi se adauga varza, se pune un capac si se lasa 5 minute sa fiarba usurel in sos. La urma se adauga mazarea care se gateste pentru cca 2-3 minute. (Daca folositi varza si mazare proaspete se prelungeste timpul de gatire pana cand acestea sunt bine patrunse)
Se condimenteaza mancarea cu sare dupa gust si se presara coriandru proaspat tocat marunt.
Mancarea aceasta o puteti servi ca atare sau alaturi de orez fiert sau cus-cus.
Pofta buna!
6 comments
Ghee poti face singura acasa, foarte simplu! 🙂
Foarte buna mancarica ta!
Wow ce bine arata!!! Mi-ai facut o pofta…
Corinus , ce-i cu combinatia asta dementiala ?:)
Imi place mult varza de bruxelles, si mancarica ta arata tare bine !Pupicei
super