Daca aveti pofta de un sandvis zdravan si bun inseamna ca nu ati deschis intamplator aceasta pagina. Asa ca va propun un sandvis cu oua jumari si salam, asezate frumusel in painici focaccia.
Focaccia este una dintre painile noastre preferate. Nici nu va pot spune cat de des o pregatesc acasa, in toate conditiile posibile. Unoeri ii pun si umplutura, dar de cele mai multe ori o pregatesc fara.
Cum Teo are un concurs simpatic pe blog, am decis sa inscriu si sandvisul meu, poate-poate castiga si el ceva. Oricum, sandvisul este invingator pentru noi. Ne-a placut foarte foarte mult si chiar ne-a surpins. N-am mai pus niciodata oua jumari sau omleta intr-un sandvis, dar credeti-ma ca merge de minune.
Din cantitatile pentru painicile focaccia ies 8 bucati. In cazul in care nu doriti sa pregatiti atatea sandvisuri, sa nu va faceti probleme ca raman painici. Nu, nu! Sunt atat de gustoase si o sa va prinda bine mai tarziu sau a doua zi.
Noi am pregatit 4 sandvisuri. Pentru ouale jumari am folosit 5 oua, pe care le-am batut cu sare, piper si 1 lingura de lapte. Am prajit ouale intr-o tigaie bine incinsa si am amestecat des in ele. Ce voiam eu sa va zic, e sa calculati cantitatea de oua in fucntie de cate sandvisuri doriti sa pregatiti.
Nu ma mai lungesc si va las cu reteta de sandvis cu oua jumari si salam. Sper sa va placa si voua si sa il incercati cat mai curand!
Ingrediente Sandvis cu oua jumari si salam
- Painici focaccia
- Salam Sinaia Cris-Tim
- Oua jumari
- Branza de burduf sau branza telemea
- Rosii
- Salata verde
- Sare si piper
Ingrediente pentru painicile focaccia
- 500 g faina
- 7 g drojdie
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 4 linguri ulei de masline
- 300 ml apa calduta
In plus
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare grunjoasa
- cimbru uscat
Pentru aluatul de mini-focaccia se amesteca intr-un bol faina, sarea si zaharul. Se adauga drojdia, uleiul si apa calduta si se framanta aluatul pana cand se dezlipeste de pe maini. Aluatul se lasa la dospit in jur de o ora.
Dupa ce a dospit si si-a dublat volumul, aluatul se imparte in 8 parti egale. Fiecare bucata de aluat se modeleaza intr-o forma lunguiata, dar nu foarte subtire, apoi se aseaza intr-o tava de copt. Se pune un prospop peste painici si se mai lasa la dospit circa o ora.
Dupa o ora se fac mici gropite in fiecare painica cu ajutorul degetelor, se picura putin ulei de masline, apoi se presara sare si cimbru uscat.
Tava se da la copt la foc moderat pentru 40-45 de minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
Fiecare mini-focaccia se taie pe lung in doua, se pun frunze de salata verde, oua jumari, salam Sinaia, branza si rosii.
Pofta buna!
1 comment
Apetisant arata!