Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel – doar cateva ingrediente cu care poti pregati unul dintre cele mai simple, dar folositoare preparate. Mai jos poti sa vezi modul de preparare in format VIDEO!
Stiu, ceva mai simplu nu se poate. De ce sa pregatesti unt aromatizat? Pentru ca este delicios pe paine prajita sau paine proaspata. Carnea va fi mai gustoasa daca pui o bucatica de unt pe ea imediat dupa ce o iei de pe gratar. Ca sa nu mai spunem de o tava de cartofi proaspat scosi din cuptor pe care ii amesteci cu o lingura de unt. Miiaaaam! Si acestea sunt doar cateva intrebuintari.
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Foloseste unt cu un continut ridicat de grasime.
- Este obligatoriu ca untul sa fie la temperatura camerei, altfel va fi greu de amestecat și nu vei obtine un unt uniform aromatizat.
- Untul aromatizat se pastreaza 2-3 luni la congelator si pana la 1 saptamana la frigider.
- Daca pregatesti o cantitate mica, asa cum am facut eu, tine-l in frigider. Cantitatile mai mari tine-le la congelator.
- Daca alegi sa faci o cantitate mai mare, depoziteaza-o sub forma de baton. Adica crema de unt o vei pune pe folie alimentara si vei modela un baton asemanator salamului de biscuiti. Il pui la congelator, iar cand ai nevoie, doar tai felii din el.
- Untul poate fi aromatizat si cu alte plante aromatice sau condimente.
- Pentru o culoare frumoasa, adauga putina boia afumata. Daca iti place. 🙂
- Pentru depozitare eu am folosit o untiera, insa la fel de bine sta si intr-un borcan, caserola sau un bol.
Ingrediente Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel
- 200g unt moale, la temperatura camerei
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 4 catei de usturoi
- sare dupa gust
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
Mod de preparare
Maruntim patrunjelul din cutit. Se poate marunti si in robot ca sa va asigurati ca e cat mai fin tocat.
Intr-un bol punem untul moale, patrunjelul maruntit, usturoiul trecut prin presa si sare dupa gust.
Amestecam cu un tel sau cu un mixer pana ingredientele sunt omogenizate si obtinem un unt cremos.
Punem untul in untiera, nivelam cu o spatula, acoperim cu un capac si punem untul la rece.
Cand vrem sa il folosim, il scoatem cu 5 minute inainte din frigider.
Pofta buna, dragii mei!