Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
MancaruriMic dejun

Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel

written by Corina mai 15, 2020
Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel

Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel – doar cateva ingrediente cu care poti pregati unul dintre cele mai simple, dar folositoare preparate. Mai jos poti sa vezi modul de preparare in format VIDEO!

Stiu, ceva mai simplu nu se poate. De ce sa pregatesti unt aromatizat? Pentru ca este delicios pe paine prajita sau paine proaspata. Carnea va fi mai gustoasa daca pui o bucatica de unt pe ea imediat dupa ce o iei de pe gratar. Ca sa nu mai spunem de o tava de cartofi proaspat scosi din cuptor  pe care ii amesteci cu o lingura de unt. Miiaaaam! Si acestea sunt doar cateva intrebuintari.

Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!

  • Foloseste unt cu un continut ridicat de grasime.
  • Este obligatoriu ca untul sa fie la temperatura camerei, altfel va fi greu de amestecat și nu vei obtine un unt uniform aromatizat.
  • Untul aromatizat se pastreaza 2-3 luni la congelator si pana la 1 saptamana la frigider.
  • Daca pregatesti o cantitate mica, asa cum am facut eu, tine-l in frigider. Cantitatile mai mari tine-le la congelator.
  • Daca alegi sa faci o cantitate mai mare, depoziteaza-o sub forma de baton. Adica crema de unt o vei pune pe folie alimentara si vei modela un baton asemanator salamului de biscuiti. Il pui la congelator, iar cand ai nevoie, doar tai felii din el.
  • Untul poate fi aromatizat si cu alte plante aromatice sau condimente.
  • Pentru o culoare frumoasa, adauga putina boia afumata. Daca iti place. 🙂
  • Pentru depozitare eu am folosit o untiera, insa la fel de bine sta si intr-un borcan, caserola sau un bol.

Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel

Ingrediente Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel

  • 200g unt moale, la temperatura camerei
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • sare dupa gust

APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO

Mod de preparare

Maruntim patrunjelul din cutit. Se poate marunti si in robot ca sa va asigurati ca e cat mai fin tocat.

Intr-un bol punem untul moale, patrunjelul maruntit, usturoiul trecut prin presa si sare dupa gust.

Amestecam cu un tel sau cu un mixer pana ingredientele sunt omogenizate si obtinem un unt cremos.

Punem untul in untiera, nivelam cu o spatula, acoperim cu un capac si punem untul la rece.

Cand vrem sa il folosim, il scoatem cu 5 minute inainte din frigider.

Pofta buna, dragii mei!

Unt aromatizat cu usturoi si patrunjel

Print Friendly, PDF & Email
patrunjelretete simple si usoareuntusturoi
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Prajitura Desteapta cu cacao
next post
Cotlet de porc in sos de smantana

You may also like

Clatite de dovlecel cu branza

august 6, 2019

Waffles cu faina de ovaz si ciocolata

septembrie 28, 2014

Sandvis cu oua jumari si salam

august 31, 2015

Pancakes cu banane și ovaz

iunie 12, 2019

Omleta cu susan si cartofi

februarie 2, 2013

Mamaliga cu lapte si branza

ianuarie 18, 2010

Sandvisuri cu pesto, mozzarella si rosii

ianuarie 13, 2012

Budinca de chia cu lapte de cocos si...

octombrie 24, 2018

Pancakes cu banane si ciocolata

noiembrie 26, 2015

Quiche cu somon si mazare

mai 22, 2018

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.