Turte cu urda sau un fel de papanasi la tigaie. Da, cred ca le putem spune si asa si nu se supara nimeni. Reteta se face un-doi, practic am pus toate ingredientele intr-un blender, apoi am copt compozitia sub forma de turte (sau pancakes, daca doriti). Putem folosi si branza ricotta sau branza proaspata de vaci. Turtele ies suer gustoase si le puteti servi cu ce doriti voi, la mic dejun sau ca desert. In plus, se transporta foarte bine, asa ca le puteti pune in pachetul de la birou sau de la scoala!
Ingrediente Turte cu urda
- 190g urda
- 75g faina
- un ou marime medie
- coaja de portocala
- 2g praf de copt
- 1 lingurita vanilie (extract/esenta/seminte)
- 10g unt topit (il folosim pentru a unge tigaia)
Mod de preparare
Am pus toate ingredientele in blender și am omogenizat. Rezulta un aluat mai lipicios.
- Nu este obligatoriu sa folosim blenderul, dar mie mi se pare mai rapid. In lipsa lui vom amesteca ingredientele intr-un bol cu o lingura de lemn sau mixer.
Am pus o tigaie pe foc mediu, am uns-o cu unt topit și am copt turtele cate 2 minute pe fiecare parte (pana au fost rumene). Putem modela turtele cu ajutorul lingurii sau cu mainile umezite. Mie mi se pare mai rapid sa le modelez cu mana.
Am mancat turtele cu iaurt, miere și zmeura, dar la servit va puteti juca cum doriti. Merge orice sirop, fructe sau dulceata, iaurt sau smantana, cum vreti voi. Nu, nu este o greșeala faptul ca nu au zahar adaugat in compozitie. Urda este o branza dulceaga și știam ca voi avea și miere, nu am considerat necesar sa le indulcesc mai mult. Urda poate fi inlocuita cu ricotta, insa compozitia va cere un pic de faina in plus. La fel de bine se pot face turtele și cu branza de vaci proaspata. Sper sa va placa, noi am mancat cu mare pofta.
Pofta buna si voua!