Lui Petru ii place sa manance clatite duminica la micul dejun. Bine, cred ca ar manca mereu clatite daca ar fi dupa el. Eu nu am preferinte cand vine vorba de micul dejun, mai ales ca nu prea imi place sa mananc dimineata. Stiu, sa-mi fie rusine, stiu!
De doua duminici incoace fac pancakes in loc de clasicele clatite. Mi se par mai spornice (totusi, incap trei in tigaie) si le putem manca in mai multe combinatii (cu fructe, siropuri, miere, iaurt). Iar astazi avem varianta de pancakes cu banane si ciocolata.
Daca doriti si alte retete de clatite americane/pancakes, va recomand sa vedeti si retetele mele: pancakes cu dovleac copt si pancakes cu nuci si sos de ciocolata.
Ingediente pancakes cu banane si ciocolata
- 240 g faina
- 250 ml lapte
- 1 lingura zahar sau indulcitor
- 2 banane coapte
- 2 oua mari
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingura unt topit si racit
- 80 g fulgi de ciocolata neagra sau cioco tocata din cutit
*daca nu aveti fulgi de ciocolata, folositi o tabla de ciocolata neagra maruntita din cutit
Pentru servit
- Rondele de banane
- Sirop de artar
- Nuci prajite si maruntite
- Miere
- Sos de ciocolata
Mod de preparare
- Decojiti bananele si pasati-le cu furculita.
- Bateti intr-un bol incapator ouale cu zaharul.
- Adaugati untul topit si laptele. Omogenizati.
- Adaugati faina amestecata cu praful de copt, apoi ciocolata. Omogenizati.
- Coaceti clatitele in tigaia bine incinsa, optional unsa cu putin ulei sau unt topit. Turnati cu un polonic mic aluat in tigaie (3 clatite ar trebui sa incapa intr-o tigaie de dimensiuni normale). Intoarceti clatita pe cealalta parte doar atunci cand aluatul incepe sa faca bule deasupra.
- La servire, puneti in farfurie 3-4 clatite, ornati cu rondele de banane si nuci maruntite si turnati miere sau siropurile preferate.
Pofta buna!