Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
salata

Salata Niçoise

written by Corina Ureche septembrie 15, 2015
Salata Niçoise

Adevarul adevarat e ca nu stiu ce gust are salata la Nice, chiar nu stiu, dar pot sa presupun ca seamana mult cu ce am incercat eu sa fac. Si daca nu e asa, atunci chiar imi pare tare rau. Nu de alta, dar mi-a iesit o minunatie de salata de ne-am lins pe degete, apoi am lins si blidele.

Asadar, azi vorbim despre salata Niçoise. O salata usoara, proaspata si surprinzator de satioasa cu un dressing delicios pe baza de mustar. Se face usor, extrem de usor si este potrivita si pentru cel mai incepator bucataras de pe planeta.

Ca ingrediente de baza pentru aceasta salata se folosesc: rosiile, salata, tonul, ouale fierte si fileurile de ansoa. Bineinteles, ca orice reteta care se respecta, a suportat si suporta in continuare modificari. Asadar, nu e gresit daca folositi pe langa acestea castraveti, cartofi fierti, mazare, capere, fasole sau telina. Probabil nu se va mai numi cu atat usurinta Niçoise, dar iertate sa ne fie greselile.

Eu va zic pofta buna (ca stiu ca v-ati apucat deja de lucru)!

Ingrediente Salata Nicoise

  • o salata verde mica (sau puteti folosi mix de salata)
  • o ceapa rosie
  • 5-6 rosioare
  • o conserva de ton bucati in suc propriu
  • 5-6 fileuri de ansoa
  • 2 oua fierte (dar sa nu fie prea tari. 5 minute de fierbedere sunt suficiente)
  • cca 100 g fasole verde (eu am avut congelata)
  • masline

Pentru vinegreta

  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • Sare si piper

Preparare Salata Nicoise

Se amesteca ingredientele necesare si se omogenizeaza bine bine. Va semana cu o maioneza subtirica in talie. O maioneza bunaaaa.

Salata Nicoise se face mai mult decat simplu.

Salata verde se spala si se taie/rupe, ceapa rosie se taie marunt sau rondele (eu am preferat rondelele). Ouale se taie fiecare in 4-6 parti, rosiile se taie in 4, tonul se scurge se scurge de lichid. Fasolea verde se opareste cateva minute in apa fierbinte, apoi se trece printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Si ingredientele pentru salata sunt pregatite.

Acuma, ori alegeti un platou mare si asamblati salata pe el, ori faceti portii individuale. Cum va este mai usor.

Asezati un pat de salata verde si puneti pe deasupra rosiile, ceapa, maslinele, tonul, ouale, fasolea si miiiinunatele fileuri de ansoa.

Vinegreta o puteti picura pe toata salata sau sa o lasati deoparte si sa decida fiecare mancacios cat isi pune. Dar vinegreta face totul. E dementiala, va zic!

Print Friendly, PDF & Email
ansoamaslineouaretete salatarosiisalatasalata nicoise
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Sandvis cu oua jumari si salam
next post
Orecchiette in sos de rosii cu busuioc si amintiri din vacanta

You may also like

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata bulgareasca

martie 6, 2010

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Sandvis de student

mai 31, 2010

Salata de spanac, somon si avocado

mai 5, 2012

Tabbouleh

aprilie 12, 2012

Salata de quinoa cu legume

aprilie 20, 2019

Salata cu pui, vinete si cous-cous

mai 23, 2012

Salata de cartofi dulci si branza feta

octombrie 14, 2020

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ