Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Fasole batuta sau fasole frecata

written by Corina Ureche noiembrie 17, 2009
Fasole batuta sau fasole frecata

Fasole batuta sau fasole frecata cum ii spunem noi in Ardeal – o mancare simpla, fara pretentii, dar atat de delicioasa. Este perfecta pentru zilele de post, dar nu numai.

Reteta are foarte putine ingrediente, nu este deloc costisitoare si poate fi pregatita chiar si de cei incepatori.

Ingrediente Fasole batuta

  • fasole boabe 600-700 g (alba am avut eu)
  • 2 morcovi mici
  • un pastarnac
  • ceapa alba
  • usturoi pisat 1-2 catei
  • sare
  • piper
  • boia
  • ceapa rosie (pt servit)
  • ulei (optional)

Mod de preparare

Fasolea se tine la hidratat in apa rece minimum 2-3 ore, insa peste noapte ar fi ideal.

Dupa hidratare, fasolea se fierbe in apa cu sare. De obicei eu fac un schimb de apa, astfel ca dupa ce incepe sa fiarba, las fasolea pe foc circa 10 minute, apoi arunc apa si pun alta curata. In cea de a doua apa pun alaturi de fasole si pastranacul si morcovii.

Cand toate sunt bine fierte, scurg apa intr-un caston, apoi pasez cu ajutorul unui bleneder pana se obtine o pasta.  Treptat adaug cate putina apa pana ajung la consistenta dorita. Condimentez cu sare si piper, adaug usturoiul pisat. De obicei pun si 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, insa acest pas este optional. Fasolea este gata, haideti sa pregatim si ceapa prajita!

Intr-o tigaie calesc ceapa taiata julein in putin ulei la foc mic. Dupa cateva 3-4 minute, adaug boiau, amestec si mai prajesc totul 1 minute. Ceapa se pune in farfurie peste fasolea fierbinte.

Aceasta fasole batuta este o mancare care se face relativ usor, daca eliminam fiertul in mai multe ape, insa si asa este o mancare foarte buna si in zile de post si in restul anului.

Serviti fasolea fierbinte cu ceapa calita pe deasupra alaturi de muraturi, iar daca nu tineti post puteti sa asezati alaturi si carnaciori prajiti, dar si o salata de varza.

Pofta buna!

Fasole frecata sau fasole batuta

 

Print Friendly, PDF & Email
ceapa rosiede postfasoleidei mancaruri usoareretete de post
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Spaghetti bolognese
next post
Ciuperci umplute

You may also like

„Biblioteca Bloggerului Român”, editia a II-a – Topul...

ianuarie 22, 2015

Supa de pui cu legume si paste fara...

martie 28, 2017

Supa crema de ciuperci

aprilie 17, 2010

Salata fantezie de paste

iunie 29, 2010

Spuma de capsuni

mai 28, 2013

Sandvis la cuptor cu sunca si cascaval

ianuarie 7, 2013

Pancakes cu nuci si sos de ciocolata

iunie 10, 2012

Salata de vinete cu iaurt

noiembrie 1, 2010

Noile cereale fara zahar de la Green Sugar

martie 3, 2017

Ciuperci umplute

noiembrie 18, 2009

1 comment

ela noiembrie 28, 2010 - 9:29 pm

offff ce bine arata da fac si io

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (16) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (18) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (30) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (23) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (23) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (12) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (96) rosii (29) salata (17) selgros (40) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (18) zmeura (14)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ