Burger de vita pregatit in casa – o reteta simpla pe care oricine o poate pregati si chiar nu exagerez. Nu aveti nevoie nici de nu stiu ce ustensile de lucru speciale si nici de tehnici de gatit iesite din comun. Aveti nevoie doar de ingrediente gustoase si de calitate. Si putina rabdare, desigur.
Burgerii pe care vi-i propun astazi sunt de fapt niste mini burgeri. Am folosit mini chifle, albe si negre, si de cum le-am zarit în magazin am stiut exact ce o sa pregatesc cu ele. Am pus rapid în cosul de cumparaturi si carne tocata de vita, cateva felii de cheddar si o punga de ceapa prajita (le gasiti pe toate aici). Îmi place foarte mult ceapa prajita si mi-e de mare ajutor în bucatarie. O folosesc la mancarurile cu orez, în sosuri, în salate pentru efectul crocant, în sandvisuri etc.
Revenim putin la burgeri cat sa va spun ca sunt la fel de gustosi, pe cat de aratosi sunt. Si mai e ceva fain legat de burgerii astia si pachetul de a doua zi: varianta asta mini e super misto pentru aniversarile de la birou (sper din suflet ca înca se mai pastreaza traditia dusului de ceva bun la serviciu din partea aniversatului).
Ingrediente
- 500g carne tocata de vita
- Chifle
- Felii de cascaval Cheddar
- Stake sauce de la Jack Daniels (eu am folosit varianta hot pepper)
- Sare si piper
- Rosii
- Salata verde
Pentru sos
- 3 linguri iaurt grecesc
- 3 linguri maioneza
- Castraveciori murati
- ceapa prajita
- Sare si piper
Pentru inceput am pregatit chiftelele pentru burgeri. Am pus carnea tocata intr-un bol, am adaugat putina sare si piper si am amestecat-o cu mâna putin, apoi am format chiftele de aceeasi dimensiune, dupa marimea chiflelor. Eu am avut 6 chifle, asadar am modelat 6 chiftele a aproximativ 80 grame carne+/-.
Am incins tigaia grill si am asezat chiftelele. Am prajit chiftelele 2 minute, apoi le-am intors pe partea cealalta. Am uns chifteaua cu putin sos steak si am asezat deasupra felioare de cascaval Cheddar. Le-am prajit tot 2 minute, timp in care cascavalul s-a topit frumos pe chiftele.
*in cazul in care cascavalul nu este topit de tot, puneti chiftelele pe o farfurie si acoperiti-le câteva secunde. Insa nu le lasati foarte mult deoarece ele isi continua procesul de gatire si vor fi prea facute. Bineinteles, daca va place carnea bine facuta, puteti lasa chiftelele la cald fara grija.
Intre timp am pregatit si sosul amestecând toate ingredientele intr-un bol. Sare si piper puneti dupa gustul vostru. Tot dupa gust si pofta adaugati si castraveti murati si fulgi de ceapa. Eu am pus muuulti fulgi de ceapa.
Am taiat chiflele in doua si le-am pus in tigaia grill fierbinte cu miezul in jos cât sa le incalzesc, apoi am asamblat burgerii.
Am uns baza de jos cu sos alb, am asezat o frunza de salata, chifteaua cu cascaval, o felie de rosie, iar la final am adaugat capacul chiflei pe care am intins sos alb (pe partea din interior).
Burgerii sunt gata! Daca doriti sa puneti si la pachet, lasati-i sa se raceasca complet, apoi ambalati-i in folie sau hârtie de copt.
Pofta buna!