Bine, bine…asta e gem, insa nu orice fel de gem! Ci facut in secret, caci particip la Provocarea secreta cu el, provocare gazduita de Ama.
Luna aceasta mi-a revenit blogul Lianei, Caiet cu retete, si Urecheata a ales o reteta de sezon, parfumata foc. Aici aveti si rezultatul Lianei. Este a doua oara cand am onoarea sa gatesc in secret de pe acest blog, prima data incercand Painea umpluta, o super reteta cu care am castigat editia Provocarii din acea luna. Multumesc Liana, din nou!
Ne-am ales cu un gem minunat de bun. E prima data cand fac, iar rezultatul ne-a incantat pe loc.
Ingrediente
– un kg pulpa de pepene galben
-500 g zahar
-zeama de la o lamaie
Pulpa de pepene se taie cubulete (nu foarte mici), se adauga peste ele zaharul si zeama de la lamaie. Se pune la fiert (intr-o oala cu fundul gros) si se fierbe…si se fierbe…si se fierbe, caci fructul lasa multa apa si din cauza asta trebuie fiert gemul mai mult, amestecand din cand in cand. Recomand sa fierbeti la foc foarte mic ca nu cumva sa se prinda gem pe fundul cratitei.
Cand gemul atinge consistenta dorita il turnati in borcane curate si le lasati fara capac pana cand sunt complet racite, apoi infiletati capacul si depozitati in camara. Eu l-am fiert bine de tot, ca sa stiu o treaba!
Din aceste cantitati au rezultat 2 borcane de 370 de grame de gem.
Din aceste cantitati au rezultat 2 borcane de 370 de grame de gem.
Pofta buna!
5 comments
Hahaaaa, ce fain – nu m-am asteptat sa fii din nou tu cea care sa faca in secret o reteta de la mine! Ma bucur ca v-a placut gemul 🙂
Ce bine arata, si ce poze frumoase!!! Foooarte tare prezentarea!!Pupici
Liana, a fost o surpriza si pentru mine. Una placuta, desigur. Ne-a placut gemul la nebunie, cum ziceam, e prima data cand mancam asa ceva!! multumim :*
multumesc Poliana, esti draguta ca de obicei! :*
Vreau sa vad si eu cum e gemul asta! N-am mancat pana acum.
Corina te invit pe blogul meu sa iei o provocare la o leapsa. Daca vrei si ai timp!
Pupici!