Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
din camara

Gem de pepene galben

written by Corina Ureche august 27, 2012
Bine, bine…asta e gem, insa nu orice fel de gem! Ci facut in secret, caci particip la Provocarea secreta cu el, provocare gazduita de Ama.
Luna aceasta mi-a revenit blogul Lianei, Caiet cu retete, si Urecheata a ales o reteta de sezon, parfumata foc. Aici aveti si rezultatul Lianei. Este a doua oara cand am onoarea sa gatesc in secret de pe acest blog, prima data incercand Painea umpluta, o super reteta cu care am castigat editia Provocarii din acea luna. Multumesc Liana, din nou!
Ne-am ales cu un gem minunat de bun. E prima data cand fac, iar rezultatul ne-a incantat pe loc.
 
 

 

 Ingrediente
– un kg pulpa de pepene galben
-500 g zahar
-zeama de la o lamaie
Pulpa de pepene se taie cubulete (nu foarte mici), se adauga peste ele zaharul si zeama de la lamaie. Se pune la fiert (intr-o oala cu fundul gros) si se fierbe…si se fierbe…si se fierbe, caci fructul lasa multa apa si din cauza asta trebuie fiert gemul mai mult, amestecand din cand in cand. Recomand sa fierbeti la foc foarte mic ca nu cumva sa se prinda gem pe fundul cratitei.
Cand gemul atinge consistenta dorita il turnati in borcane curate si le lasati fara capac pana cand sunt complet racite, apoi infiletati capacul si depozitati in camara. Eu l-am fiert bine de tot, ca sa stiu o treaba!
Din aceste cantitati au rezultat 2 borcane de 370 de grame de gem.

 

 

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
dulceatagempepene galben
5 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Friptura de porc cu mustar si sos de capere cu unt
next post
Rosii uscate in ulei de masline

You may also like

Bulion

septembrie 8, 2010

Dulceata de visine

iulie 20, 2013

Gem de mure

septembrie 17, 2012

Pesmet aromat si zahar verde-de avut la indemana

februarie 2, 2015

Cum se congeleaza spanacul

septembrie 26, 2014

Ardei copti

septembrie 8, 2010

Ghiveci de dovlecel (la borcan)

septembrie 4, 2010

Lamaie proaspata…la frigider

martie 16, 2010

Tarhon in otet

august 21, 2012

Dulceata si sirop de capsuni

iunie 17, 2013

5 comments

liana august 29, 2012 - 3:56 am

Hahaaaa, ce fain – nu m-am asteptat sa fii din nou tu cea care sa faca in secret o reteta de la mine! Ma bucur ca v-a placut gemul 🙂

Reply
Poliana august 29, 2012 - 3:56 am

Ce bine arata, si ce poze frumoase!!! Foooarte tare prezentarea!!Pupici

Reply
Corina Ureche august 29, 2012 - 11:26 am

Liana, a fost o surpriza si pentru mine. Una placuta, desigur. Ne-a placut gemul la nebunie, cum ziceam, e prima data cand mancam asa ceva!! multumim :*

Reply
Corina Ureche august 29, 2012 - 11:27 am

multumesc Poliana, esti draguta ca de obicei! :*

Reply
Mari august 30, 2012 - 12:08 pm

Vreau sa vad si eu cum e gemul asta! N-am mancat pana acum.
Corina te invit pe blogul meu sa iei o provocare la o leapsa. Daca vrei si ai timp!
Pupici!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ