Decizia de a aprinde ochiul de la aragaz pe vremea asta a fost cat se poate de constienta si indelung cantarita. Motivele au fost mai multe: foamea, dovleceii din frigider, busuiocul ce urma sa isi dea ultima suflare pe pervaz. Suficiente, zic eu.
Oare ce sa va mai zic despre supa crema de dovlecel cu busuioc? Ah, da! E o mancare lejera de vara, o reteta simpla si relativ rapida, super racoroasa si aromata. Si daca toate acestea nu sunt suficente, va mai zic doar ca e supa potrivita pentru cei care tin diete sau prefera mancarurile mai usurele, asa ca mine. .
Cantitatile de mai jos sunt ideale pentru 4 portii decente sau 2 portii indecente. Evident, noi am preferat varianta a doua. Adica ne-am inchis in casa si n-am deschis usa nimanui ca sa putem manca noi tot. Adevarul e ca soarta a tinut cu noi si nu a batut nimeni la usa 🙂
Mai jos aflati secretele, pana atunci va salut cu drag si va doresc zile racoroase!
Ingrediente pentru supa crema de dovlecel si busuioc
- 2 dovlecei (nu prea mici, nu prea mari)
- 2 buc ceapa alba (medii)
- 1 catel mic de usturoi (sa fie mic, vrem doar sa dam o aroma subtila)
- 6-7 frunze de busuioc proaspat (asa, mai marisoare)
- sare si piper (strict dupa gust)
- 125 iaurt light
- diverite seminte pentru servit, noi am am avut de floarea-soarelui
- cateva picaturi de ulei de masline, pentru final
Intr-o oala punem ceapa, curatata, spalata si taiata in 4 si dovleceii curatati de coaja si taiati in cuburi mari. Adaugam apa sa treaca peste ele si lasam sa fiarba fix 15 minute.
Oprim focul, scurgem de apa, dar pastram o parte din ea si lasam sa se racoreasca.
Punem legumele in blender. Punem si busuiocul, catelul de usturoi si iaurtul, incepem sa pasam si adaugam cate putin din apa in care au fiert, pana cand obtinem consistenta dorita. Eu am pus in jur de 400 ml de apa. La final, potrivim de sare si piper.
Blenderul nostru, care a devenit unul dintre cei mai buni prieteni, are o putere de 600W, adica numa bun pentru texturi super fine si cremoase.
Supa crema de dovlecel si busuioc se poate manca rece sau calda, noi recomandam calduta spre rece. Parca aromele sunt mai arome 🙂
Ornati frumusel cu frunzulite de busuioc proaspat, adaugati cateva seminte si picurati ulei de masline. Si bineinteles, puteti pune alaturi crutoane sau paine prajita.
Si pofta buna!