Ingrediente
-o conopida mica
-2 cartofi
-un morcov mic
-1 catel de usturoi
-o lingura de smantana
-sare
-piper
-patrunjel
-crutoane de paine
Am desfacut buchetelele de conopida si le-am spalat. Le-am pus la fiert impreuna cu cartofii curatati si taiati cubulete si cu morcovul taiat (si putina sare).
Dupa ce au fiert am scurs zeama de pe legume intr-un bol si legumele le-am pasat bine cu blenderul.
Am potrivit de sare si piper si am subtiat crema cu zeama in care au fiert legumele. Nu am facut-o foarte subtire, putin mai subtire decat un piure de cartofi.Am adaugat si o lingura de smantana, astfel piurelul a fost mai cremos, si catelul de usturoi pisat.
Am servit cu crutoane de paine si patrunjel tocat marunt. (Crutoanele le-am facut din paine graham si le-am prajit in tigaie….putin le-am ars, dar bune au fost).
Pofta buna!
6 comments
Un bon velouté. J'aime beaucoup.
A bientôt.
Ce bine arata supa asta! Pare mai mult o spuma, decat o supa. Felicitari!
Nadjibella merci beaucoup!
Elea chiar asa si este, o spuma cremoasa foarte foaarte gustoasa 🙂 Multumesc
arata bine supita…. si blgul are hainuta noua!
cu prima ocazie cand sunt singura acasa o sa incerc si eu supica asta.sotul meu nu-i prieten cu conopida.arata foarte bine.ce foame imi este….