Supa crema de praz si cartofi – stiti cum merge crema asta pe vremurile astea racoroase? Ca unsa! Adica iti unge sufletul si iti incalzeste trupul. De facut simplu se face, de ieftina e destul de ieftina si toate ne sunt la indemana.
Eu am descoperit prazul si aroma sa faina destul de curand si de atunci l-am folosit in fel de fel de preparate. Am facut supe crema, l-am folosit la tocanite si in omleta si am in plan si o tarta.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati. Pe noi tare tare ne-a mai bucurat!
Ingrediente Supa crema de praz si cartofi
- 3 fire praz
- 3 cartofi, nu foarte mari
- 2 catei de usturoi
- 1 bucata pastarnac
- 200 ml smantana pentru gatit
- sare, piper si cimbru, dupa gust
Pentru servit: crutoate, bacon prajit, susan negru, ulei de masline, seminte in fel si chip, de doriti
Mod de preparare Supa crema de praz si cartofi
- Partea alba a firelor de praz o taiem rondele.
- Cartofii: curatat, spalat, taiat cubulete.
- Cateii de usturoi ii taiem marunt.
Intr-o oala punem prazul, cartofii si usturoiul si adaugam apa cat sa treaca 2 degete peste legume. Daca aveti supa de legume sau pui folositi cu incredere, gustul va fi mai bogat.
- Cand pregatesc supa de pui, in special cu pui de casa, pun intr-o sticla mai mica supa si o congelez. Asa am aproape tot timpul supa de pui la indemana.
Adaugam putina sare si cimbru si lasam legumele la fiert pana cand, evident, sunt fierte 🙂
Luam legumele de pe foc, adaugam smantana si piperul si pasam legumele pana cand obtinem o crema fina. Sau cat de fina putem. Potrivim de sare, daca mai este cazul, iar supa este gata.
Punem frumusel supa in boluri, picuram putin ulei de masline, presaram susan/alte seminte si eventual punem si bucatele de bacon prajit, crocant. Eu as zice ca e obligatoriu baconul 🙂
Pofta buna!