Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
supa-crema

Supa cremoasa cu usturoi

written by Corina Ureche martie 25, 2013
Nu stiu voi cum sunteti, insa eu sunt o friguroasa de cand ma stiu. Inclusiv vara dorm cu plapuma groasa si uneori si cu o patura extra pe deasupra. Iarna asta am tot cautat o pijama imblanita sa imi cumpar, dar nu am gasit…evident!
De ce va zic astea? Pai pentru ca supa de azi am pregatit-o in unul din acele momente de frig intens, moment in care simti frigul pana in adancul oaselor…simti ca traiesti, de altfel. Si ce ar fi putut merge mai bine daca nu o supa? Fierbinte si cu muuult usturoi ca sa nu ne prinda raceala.
 
 
Ingrediente (pentru 2 portii mai maricele)
-8 capatani de usturoi
-un pastarnac
-o telina mica-micuta
– 500 ml apa
-100 ml iaurt
-sare si piper dupa gust
-patrunjel tocat marunt
1. Capatanele de usturoi se sectioneaza in varf (se taie un mic capacel), apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cutorul incins. Operatiunea dureaza in jur de 40-50 de minute. Puteti grabi acest proces daca impachetati usturoiul in folie de aluminiu. Insa, retineti ca folia de aluminiu incalzita dauneaza organismului!!
2. Se pun la fiert pastarnacul si telina (curatate si taiate cuburi) in cei 500 ml de apa.
3. Dupa ce este copt usturoiul se stoarce. Da, da…se stoarce prin orificiile lasate libere prin taierea capacului. Stoarceti capatanile pe o farfurie ca sa puteti inlatura eventualele coji care cad.
4. Crema de usturoi obtinuta se adauga la telna si pastarnac si se paseaza cu blenderul pana cand se obtine o pasta fina. Se adauga si iaurtul, iar la final patrunjelul.
Sare si piper se pun dupa gust.
Serviti supa fierbinteeee alaturi de crutoane (eu am avut niste turtite din tarate de ovaz).
Am folosit usturoi copt pentru ca nu am dorit un gust intens de usturoi, insa puteti sa fierbeti usturoiul alaturi de legume daca doriti o aroma mai puternica. Bineinteles, mai putin usturoi decat este trecut in lista ingredientelor.
 

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
supa cremausturoi
10 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Chiftele cu oua de prepelita
next post
Pasta de ton cu ceapa rosie si piri piri

You may also like

Supa frantuzeasca de ceapa

martie 6, 2014

Supa crema de legume

mai 19, 2010

Supa crema de broccoli si dovlecel cu muuulta...

august 26, 2010

Supa crema de praz si cartofi

decembrie 9, 2016

Supa cremoasa de ciuperci, la Thermocook

ianuarie 27, 2016

Supa crema racoroasa de legume

aprilie 25, 2012

Supa crema de dovlecel si busuioc

iunie 26, 2016

Supa crema de cartofi

decembrie 12, 2013

Cum sa faci supa crema rapid

ianuarie 7, 2018

Supa crema de dovleac

septembrie 16, 2018

10 comments

Macy martie 25, 2013 - 7:45 pm

Imi place mult usturoiul dar parca mi-e frica sa incerc supa de usturoi, nu am mai mancat asa ceva:)

Reply
Corina Ureche martie 25, 2013 - 7:47 pm

Doar incercand poti afla daca iti place. Supa nu este costisitoare si poti face un mic experiment si poate afli ca iti place chiar foarte mult 🙂
O seara frumoasa

Reply
Mary Mar martie 25, 2013 - 8:11 pm

E buna!! eu invelesc usturouil in hirtie de copt, tai un patrat suficient de mare sa incapa capatanile apoi strang marginile si leg cu ata hartia , in rest procedez la fel, doar ca pun un morcov pentru un plus de culoare si vitamine. Pofta buna!

Reply
Corina Ureche martie 25, 2013 - 8:12 pm

da, sau in hartie de copt.
Morcov trebuia sa pun si eu, doar ca de la magazin am luat doar pastarnac si telina fiind ferm convinsa ca mai am morcovi acasa…si nu mai aveam. Data viitoare!

Reply
Dohotariu-Avram Alina martie 25, 2013 - 8:56 pm

Da, și eu ar trebui să o încerc să văd ce gust are. Am auzit că e tare bună.

Reply
liana martie 26, 2013 - 2:54 pm

Imi foarte place usturoiul copt asa ca tin minte supa ta. Da' de racit tot am racit, cu vremea asta mizerabila, cu tot usturoiul si ceapa si propolisu' :((

Reply
Paula Gafitescu martie 26, 2013 - 2:54 pm

Grozava supica, mai ales pentru cineva ca mine iubitor de usturoi. Te pup!

Reply
catkitchen martie 26, 2013 - 2:54 pm

Corinus , parca ai vb de mine in primele randuri !!! Chiar daca iubesc iarna cu al ei ger , sunt o friguroasa fara pereche !! :))) Eu nici sosetele nu le dau jos de sub plapuma !! 🙁
PS.Supa as savura-o fara rasuflare , mor dupa usturoi !!

Reply
Alina Vicu martie 29, 2013 - 3:33 pm

Tentanta supa de usturoi.

Reply
Laura M octombrie 31, 2013 - 5:03 pm

Wow! Exista asa ceva!?! Super! Multa sanatate :*

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ