Nu stiu voi cum sunteti, insa eu sunt o friguroasa de cand ma stiu. Inclusiv vara dorm cu plapuma groasa si uneori si cu o patura extra pe deasupra. Iarna asta am tot cautat o pijama imblanita sa imi cumpar, dar nu am gasit…evident!
De ce va zic astea? Pai pentru ca supa de azi am pregatit-o in unul din acele momente de frig intens, moment in care simti frigul pana in adancul oaselor…simti ca traiesti, de altfel. Si ce ar fi putut merge mai bine daca nu o supa? Fierbinte si cu muuult usturoi ca sa nu ne prinda raceala.
Ingrediente (pentru 2 portii mai maricele)
-8 capatani de usturoi
-un pastarnac
-o telina mica-micuta
– 500 ml apa
-100 ml iaurt
-sare si piper dupa gust
-patrunjel tocat marunt
1. Capatanele de usturoi se sectioneaza in varf (se taie un mic capacel), apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cutorul incins. Operatiunea dureaza in jur de 40-50 de minute. Puteti grabi acest proces daca impachetati usturoiul in folie de aluminiu. Insa, retineti ca folia de aluminiu incalzita dauneaza organismului!!
2. Se pun la fiert pastarnacul si telina (curatate si taiate cuburi) in cei 500 ml de apa.
3. Dupa ce este copt usturoiul se stoarce. Da, da…se stoarce prin orificiile lasate libere prin taierea capacului. Stoarceti capatanile pe o farfurie ca sa puteti inlatura eventualele coji care cad.
4. Crema de usturoi obtinuta se adauga la telna si pastarnac si se paseaza cu blenderul pana cand se obtine o pasta fina. Se adauga si iaurtul, iar la final patrunjelul.
Sare si piper se pun dupa gust.
Serviti supa fierbinteeee alaturi de crutoane (eu am avut niste turtite din tarate de ovaz).
Am folosit usturoi copt pentru ca nu am dorit un gust intens de usturoi, insa puteti sa fierbeti usturoiul alaturi de legume daca doriti o aroma mai puternica. Bineinteles, mai putin usturoi decat este trecut in lista ingredientelor.
Pofta buna!
10 comments
Imi place mult usturoiul dar parca mi-e frica sa incerc supa de usturoi, nu am mai mancat asa ceva:)
Doar incercand poti afla daca iti place. Supa nu este costisitoare si poti face un mic experiment si poate afli ca iti place chiar foarte mult 🙂
O seara frumoasa
E buna!! eu invelesc usturouil in hirtie de copt, tai un patrat suficient de mare sa incapa capatanile apoi strang marginile si leg cu ata hartia , in rest procedez la fel, doar ca pun un morcov pentru un plus de culoare si vitamine. Pofta buna!
da, sau in hartie de copt.
Morcov trebuia sa pun si eu, doar ca de la magazin am luat doar pastarnac si telina fiind ferm convinsa ca mai am morcovi acasa…si nu mai aveam. Data viitoare!
Da, și eu ar trebui să o încerc să văd ce gust are. Am auzit că e tare bună.
Imi foarte place usturoiul copt asa ca tin minte supa ta. Da' de racit tot am racit, cu vremea asta mizerabila, cu tot usturoiul si ceapa si propolisu' :((
Grozava supica, mai ales pentru cineva ca mine iubitor de usturoi. Te pup!
Corinus , parca ai vb de mine in primele randuri !!! Chiar daca iubesc iarna cu al ei ger , sunt o friguroasa fara pereche !! :))) Eu nici sosetele nu le dau jos de sub plapuma !! 🙁
PS.Supa as savura-o fara rasuflare , mor dupa usturoi !!
Tentanta supa de usturoi.
Wow! Exista asa ceva!?! Super! Multa sanatate :*