Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Mancaruriporc

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021
AperitiveMancaruri

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020
Mancaruri

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020
Prajitura

Prajitura cu ciocolata si visine in tava speciala :)

written by Corina Ureche ianuarie 11, 2012
Astazi va scriu cu un entuziasm deosebit, pacat ca nu imi puteti vedea zambetul pana la urechi pe care il am afisat pe fata 🙂
De ce sunt atat de happy? Pai am doua motive: 1. am achizitionat o super tava de prajituri si 2. am executat o super delicioasa prajitura. Va las in compania unei bucati de prajitura si mai jos va povestesc despre tava.

Se spune ca fericirea e in lucruri marunte..atunci tava mea e un lucru marunt deoarece sunt super fericita de ieri, de cand am cumparat-o. Insa astazi entuziasmul mi-a crescut deoarece am facut prima prajitura in ea.
Ce are special? Un grilaj. Un grilaj care portioneaza prajitura din stadiul de coacere. Interesant, nu?

Tava are fundul detasabil si e foarte util daca nu folosim hartie de copt. Totusi, eu am copt cu hartie de copt si am scos prajitura tragand de hartie, nu impingand fundul tavii.
Dimensiunile tavii sunt de 27×18 cm, iar grilajul portioneaza o prajitura in 18 portii.
Gasiti fantasticul instrument gastronomic la Carrefour la pretul de 34 de lei.
Si acum sa va arat reteta care a inaugurat tava.

Prajitura cu ciocolata si visine

Ingrediente
-4 oua
-4 linguri de zahar
-4 linguri de faina
-1/2 plic de praf de copt
-o esenta de vanilie
-visine
– 150 g ciocolata cu lapte
-100 g unt

Optional puteti orna prajitura. Eu am ales o glazura si bilute colorate.

Ingrediente
-100 g ciocolata amaruie
-50 g unt
-4-5 linguri lapte
-bilute colorate

Ouale le batem cu zaharul si esenta de vanilie (le mixam in jur de 10 minute). Faina o amestecam cu praful copt apoi o trecem prin sita si o tinem deoparte. Cicolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi alaturi de unt, apoi o adaugam peste ouale batute si omogenizam. Turnam in ploaie faina si amestecam pana o incorporam bine de tot. Visinele le dam prin putina faina si le punem in compozitie. Mai amestecam o data si turnam compozitia in tava de prajitura in care am pus in prealabil hartie de copt.
Pozitionam grilajul in tava si dam la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu. Este indicat sa ungem grilajul cu putin unt si apoi sa adaugam si faina (eu am folosit o pensula pentru a unge cu unt, apoi am presarat putina faina) pentru a nu se lipi blatul de metal.
Intre timp ne ocupam si de glazura, si anume topim pe baie de aburi ciocolata amaruie cu untul si subtiem cu lapte pana cand obtinem consistenta dorita.
Dupa 30 de minute prajitura mea a aratat asa:


Am lasat prajitura sa se raceasca putin, apoi am prins de manerele grilajului si l-am ridicat usor. Acesta iese fara greutati, prajitura mea nu s-a lipit deloc deloc.

Si asa arata portiile de prajitura. Super, nu? Am obtinut 18 mini prajiturele delicioase.
Dupa ce s-au racit de tot, am turnat cu lingurita glazura pe deasupra si am presarat bilute colorate.
Puteti sa le ornati dupa propriul plac si imaginatie sau puteti sa le lasati asa, eu cred, totusi, ca arata foarte bine decorate.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
ciocolatadesertprajituravisine
19 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Chec aperitiv
next post
Sandvisuri cu pesto, mozzarella si rosii

You may also like

Prajitura cu mere si aluat fraged

octombrie 26, 2016

Prajitura cu morcovi

ianuarie 28, 2012

Prajitura cu zmeura si mac

martie 17, 2020

Negresa super ciocolatoasa

decembrie 22, 2013

Prajitura de post (cu mere si nuca)

decembrie 3, 2013

Prajitura cu ananas si cocos

aprilie 6, 2021

Prajitura cu piscoturi si visine – Prajitura Tina

martie 25, 2020

Prajitura cu nuca si mascarpone

iunie 29, 2013

Prajitura Durere

martie 31, 2018

Prajitura cu mere si glazura de cacao

noiembrie 3, 2013

19 comments

Delia Mitar ianuarie 11, 2012 - 5:31 pm

foarte dragut, poti sa faci un fel de mini tortulete asa, imi place. chiar vroiam sa te intreb de unde ai luat-o, am vazut dupa aceea. poate gasesc si la Timi. seara faina!

Reply
Corina Ureche ianuarie 11, 2012 - 5:32 pm

Delia, asta mi-a atras si mie mai mult atentia, si anume ca practic ies 18 mini prajituri…eu zic ca e o achizitie buna!

Reply
rodicamaria ianuarie 11, 2012 - 6:35 pm

Pt.Delia : Perfect Brownie se cheama tava si am luat-o de pe net.Si eu sunt din TM.

Reply
Corina Ureche ianuarie 11, 2012 - 6:36 pm

Rodica mutumesc de completare. eu n u ti-as putea spune cum se numeste pt ca scrie pe ea in ceva limba slava si nu inteleg. Insa firma este Luigi Ferrero

Reply
dana ianuarie 11, 2012 - 6:57 pm

Arata superb. Ingenioasa tava 🙂 Mie deja imi ploua in gura 🙂 Trebuie sa fac si eu praji asta

Reply
Corina Ureche ianuarie 11, 2012 - 6:57 pm

Dana, musai sa o faci! o sa va placa

Reply
Corina Ureche ianuarie 11, 2012 - 6:58 pm

Dana, musai sa o faci! o sa va placa

Reply
dana ianuarie 11, 2012 - 7:34 pm

La cat de bine arata clar ca e musai 🙂

Reply
Danutza ianuarie 11, 2012 - 7:40 pm

Super tava!!! Iar prajitura si mai super …combinatia ciocolata/visine e pe gustul meu!!
Seara frumoasa!

Reply
Corina Ureche ianuarie 11, 2012 - 7:41 pm

da Danutza, ciocolata si visinele fac casa cea mai buna! O seara frumoasa si tie

Reply
Ana ianuarie 11, 2012 - 7:42 pm

foarte interesanta! Sa o folosesti sanatoasa!

Reply
Corina Ureche ianuarie 11, 2012 - 7:43 pm

multumesc, Ana!

Reply
Carmen ianuarie 11, 2012 - 9:33 pm

super prajiturica! si am trecut pe lista tava, e f interesanta si practica 🙂

Reply
Corina Ureche ianuarie 11, 2012 - 9:33 pm

merci Carmen, si da da..se merita o astfel de tava!

Reply
Dia ianuarie 12, 2012 - 8:12 am

Delicioasa prajitura ta!…am sa dau si eu o fuga la carrefour, poate o gasesc si prin Timisoara:). Pup cu drag:*

Reply
Corina Ureche ianuarie 12, 2012 - 8:12 am

Merci Dia, pupici!

Reply
Mari ianuarie 13, 2012 - 8:19 am

Cu tava asta m-ai dat gata. Si eu caut tavi mai speciale. Am sa trec pe la carrefour.
Prajitura cu visine fac si eu des, dar n-am incercat si cu ciocolata decat la glazura. Multumesc de idee!

Reply
Teo ianuarie 13, 2012 - 9:31 am

Iuuuuui, ce bine arata! O investitie foarte buna tava asta, tre sa iau exemplu!

Reply
Corina Ureche ianuarie 13, 2012 - 9:34 am

@Mari, asta chiar e o tava speciala si o sa iti placa!!

@Teo..trebuie! :))

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (16) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (18) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (30) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (22) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (23) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (12) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (95) rosii (29) salata (17) selgros (40) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) spanac (16) usturoi (18) zmeura (14)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ