E delicioasa dimineata la o cafea, sau dupa masa ca si desert.
Multumesc bunei prietene, Daiana, pentru reteta.
Ingrediente
-4 oua
-200 grame zahar
-250 ml lapte
-200 ml ulei
-350 g faina
-3 linguri cacao
-2 lingurite cafea
-un plic zahar vanilinat
-un praf de copt
-mure
Intr-o cratita mai mica se amesteca zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, cacaua si cafeaua, se amesteca bine si se pun pe foc pana da siropul in clocot. Se ia de pe foc, se opreste deoparte un pahar de sirop, iar restul se pune la racit.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare.
Intr-un vas se pune faina si galbenusurile, apoi siropul racit si se mixeaza pana la omogenizare. Se incorporeaza si albusurile si se amesteca incet. Folosesc o lingura de lemn si nu mixerul pentru incorporarea albusurilor, deoarece cu cat acestea sunt incorporate mai incet prin miscari ample cu atat vom avea o prajitura mai pufoasa.
Buun. Intr-o tava cu hartie de copt turnam ccompozitia si asezam mure din loc in loc.
Dam tava la cuptor in jur de 30 de minute. O scoatem si daca prajitura este coapta o intepam din loc in loc (vezi foto de mai jos), apoi turnam siropul pastrat pe deasupra si mai dam 10 minute la cuptor.
Prajitura arata foarte frumos si prinde putina dulceata in plus daca e pudrata cu zahar. Asa ca lasati-o sa se raceasca complet apoi pudrati-o cu zahar din abundenta.
Eu am redus din cantitatea de zahar, insa daca va plac prajiturile dulci dulci puteti sa mai puneti 100 g in plus.
Pofta buna!
9 comments
superrr 🙂
merciii 🙂
Foarte buna!
un deliciu, pup!
langmina sa stii ca e foarte buna! ma bucur ca iti place
deliciu de deliciu, Sara. pupici
Ti-a iesit foarte fain! Ma bucur ca v-a placut! :*
Daiana, multumim de reteta. a fost super super!!!
Mure si cafea…ce buna trebuie sa fie:D