O reteta pe cat de gustoasa pe atat de usor de preparat. O mancare foarte aromata.
Ingrediente
– carne de pui (4 pulpe si un piept de pui)
-50 ml vin alb
-zeama de la 1/2 lamaie
-2-3 flelii de lamaie
-o lingurita de rozmarin uscat/proaspat
-sare si piper dupa gust
-un varf de cutit de boia
-o lingura de unt
Intr-o cratita se topeste untul si se adauga carnea, care se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte. Se adauga vinul si se lasa pe foc in jur de 5 minute, timp in care alcoolul se va evapora, apoi se adauga zeama de lamaie, rondelele de lamaie, rozmarinul, condimentele si apa calduta cat sa treaca peste carne. Se lasa la fiert la foc mic pana cand apa scade si carnea este bine patrunsa (se desprinde usor de pe os). Eu am lasat in jur de 1 ora.
Carnea de pui se serveste alaturi de garnitura preferata de dumneavoastra sau alaturi de o salata.
Pofta buna!