Nuggets de pui la cuptor in crusta crocanta de fulgi de porumb- un yumm pe care trebuie să îl încercați. Acesti nuggets pot fi prajiti si in baie de ulei, insa la cuptor este o varianta mai putin calorica si mult mai prietenoasa cu organismul nostru. In plus, facem si economie la ulei, ceea ce e un plus, zic eu. Acesti nuggets au si sos sweet chili, un sos asiatic dulce-acrișor, insa folosirea lui este strict optionala. Daca nu va plac combinatiile de acest gen, nu folositi.
Click AICI pentru reteta de Snitele la cuptor.
Ingrediente Nuggets de pui la cuptor
- 900g piept de pui tăiat cubulețe
- 370g iaurt grecesc
- 600g fulgi de porumb
- câte o linguriță de: boia afumată, fulgi de chili, pudră de usturoi, sare, piper, cimbru uscat
- ulei de măsline (pentru pulverizat înainte de copt)
- optional sos sweet chili
Mod de preparare
Pornim cuptorul la la 190°C si punem hartie de copt in tava cuptorului (sau o alta tava de dimensiune mai mare). Pentru cuptor am folosit functia cu ventilatie si caldura sus-jos.
Am amestecat condimentele cu iaurtul, am pus cubulețele de pui în compoziție, apoi le-am îmbrăcat pe rând în fulgi de porumb mărunțiți.
Am așezat cubulețele în tava pregatita si am pulverizat cu ulei de 3-4 ori pe fiecare. Am dat tava la cuptor 30 minute pana cubuletele au fost rumenite. In functie de cuptor este posibil sa fie nevoie de timp in plus sau in minus. Imediat ce le-am scos din cuptor le-am amestecat cu sos sweet chili. Cantitatea de sos o stabiliti voi. Fie vreti sa fie doar o pelicula subtire de sos pe nuggets, fie doriti sos din abundenta. Eu cumpar sosul sweet chili din supermarket de la raionul de produse internationale.
Asta-i tot! E simplu, nu-i asa?
Pofta mare!