Ficatei de pui cu ceapa. Probabil cei mai buni ficatei cu ceapa pe care i-am facut in toata viata mea. Desi ii fac dupa aceeasi reteta, parca de data asta ne-au placut cel mai si cel mai mult. Atat de mult ca am mancat doua portii (aproape) una dupa cealalta.
Singura problema pe care am avut-o acum a fost la capitoul poze. Ficateii cu ceapa nu sunt cea mai aspectoasa mancare, hai sa o zicem pe aia dreapta. Sau poate doar mie mi se pare? I-am pus in tot felul de castroane si blide, pe tot felul de stergare si nicio varianta nu mi-a placut. Am insistat, desi ni s-au cam lungit urechile (si asa lungi) de foame. Si noua, dar si catelului nostru care facea incantatii pe langa noi sa-i cada si lui un ficatel. 🙂
Intr-un final am ramas la pozele de mai jos. Sper din toata inima mea ca am reusit sa redau cat de cat frumusetea gustului acesui preparat.
Trecand peste aspectul tocanitei, sa-i zicem tocanita, gustul este minunat. Ficateii se topesc in gura, iar sosul, desi unul foarte simplu, iti unge sufletul. De asta imi plac mancarurile simple!
Ingrediente Ficatei de pui cu ceapa
- 500 g ficatei de pui
- 2 cepe albe mari
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 2 lingurite boia dulce
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita sare (sau dupa gust)
- patrunjel tocat marunt (cateva fire)
Mod de preparare Ficatei de pui cu ceapa
Spala ficateii de pui si pune-i intr-o sita sa se scurga.
Taie ceapa solzisori si usturoiul marunt.
Intr-o cratita/tigaie toarna uleiul si caleste ceapa si usturoiul pana se inmoaie.
Adauga ficateii si prajeste-i 2-3 minute pe fiecare parte.
Adauga boiaua, piperul si apa cat sa treaca peste ficatei.
Pune capac peste cratita si lasa-i la fiert in jur de 10 minute.
Ridica capacul, da focul putin mai tare si lasa sosul sa scada pana cand ajunge la consistenta care iti place. Noua ne place ca sosul sa fie mai gros, asa ca l-am lasat mai mult.
Adauga si sarea, amesteca usor sa nu se sfarme ficateii si presara patrunjel tocat marunt. Gata ficateiiiii!
Langa ficateii de pui cu ceapa am facut un piure de cartofi demential, dar la fel de bine merge si cu orez.
Si musai o muratura!
Pofta buna!