Rosii coapte cu mozzarella si parmezan am azi pentru voi, o reteta gata in 15 minute. Pe ceas! Rosiile raman suculente, branzeturile se gratineaza delicios, iar busuiocul isi aduce aroma delicata. Haideti sa vedeti cat de simplu se face totul!
Bineinteles, branzeturile folosite de mine nu sunt bătute in cuie. Poate aveti la indemana cascaval, folositi-l cu incredere. Am incercat reteta si cu branza de burduf si a mers de minune.
Pe langa brenzeturi am adaugat doar putin busuioc si masline, insa la fel de bine puteti sa puneti si salam, sunca sau chiar si bacon. Asta cu bacon chiar o voi incerca si eu, trebuie sa fie ceva de vis!
Rosiile acestea sunt perfecte ca aperitiv. Reci sunt foarte gustoase, in plus sunt si super colorate. Dar la fel de bine puteti pregati langa ele si o garnitura de cartofi la cuptor (de exemplu).
Ingrediente Rosii coapte cu mozzarella si parmezan
- Rosii
- Mozzarella
- Parmezan
- Masline fara samburi
- Busuioc
*Motivul pentru care nu am mentionat cantitatile este foarte simplu. Reteta esta de facut cu ce aveti in casa, in functie de cate rosii sau branzeturi aveti. In plus, poate vreti sa puneti mai multa mozzarella sau mai mult parmezan. Sunt convinsa ca lipsa cantitatilor nu va fi o problema foarte mare.
Mod de preparare Rosii coapte cu mozzarella si parmezan
Am pornit cuptorul la 195°C si am pus hartie de copt intr-o tava.
Am spălat rosiile și le-am tăiat rondele, nici foarte groase, nici prea subtiri. Le-am asezat in tava si am pus pe fiecare mozzarella, parmezan, masline tăiate rondele. Am tocat putin busuioc si am pus peste rondele.
Am dat tava la cuptor pentru 10 minute, pana branzeturile s-au rumenit putin. Am presarat si putin patrunjel tocat marunt, dar e un pas optional.
- *mozzarella se va scurge putin de pe rosii, dar nu-i bai si nici catastrofa! Branza se va carameliza si va avea un gust demential!
Rosiile coapte cu mozzarella si parmezan se pot manca fierbinți, caldute sau chiar reci. Reci îmi plac cel mai mult, parca se simt cel mai fain toate aromele.
Pofta buna, dragi prieteni urecheati!