No, sa stiti ca de data asta m-ati prins! Adica sa stau aici, la Cluj, si sa nu fac never ever un gulas? Chiar asa, nu am facut niciodata nici supa nici tocana gulas. Dar asta nu inseamna ca nu m-am bucurat de astfel de mancaruri. Sunt localuri in Cluj unde se pregatesc super gulasuri si am preferat de fiecare data sa mancam in oras, doar pe motiv ca acolo unde este facuta mancarea in cantitate mai mare, e si mai buna. Valabil si pentru ciorba de burta. Am incercat-o acasa, insa nici nu s-a comparat cu ce am mancat prin unele restaurante; prin urmare acasa nu o voi mai pregati.
Dar nu pot spune acelasi lucru despre supa gulas facuta zilele trecute. Recunosc ca din start m-am gandit ca s-ar putea sa nu iasa bine, sa fim dezamagiti si probabil va fi prima si ultima data cand voi face. Doar ca s-a intamplat total opusul. Mi-a iesit o supa de nota 10 (eu mi-as fi dat lejer nota 20), din care am mancat doua zile. Si parca a doua zi a fost si mai buna si mai aromata.
Am facut supa la ThermoCook, stiti voi, aparatul cu ajutorul caruia am facut si supa cremoasa de ciuperci. Cu riscul de a ma repeta si de a va plictisi, dar trebuie sa va spun ca gatitul cu ajutorul acestuia este magnific. Doar faptul ca ma scuteste de tocat ceapa si de amestecat in oala, mai ales cand calesc ceva, pentru mine este suficient. Veti vedea, mai jos, ca tare multe explicatii nu am scris, si asta doar pentru ca aparatul s-a ocupat de tot procesul, prin functia Stew. Ce as face diferit data viitoare? Probabil as adauga si morcovi. Atat!
Ingrediente Supa gulas
- 500 g carne de vita, taiata cubulete
- 200 g ciuperci champignon mai mici, taiate in patru
- 1 ardei gras rosu, mare, taiat cubulete
- 300 g pulpa de rosii
- 400 ml apa/supa de vita
- 1 ceapa rosie mare taiata in patru
- 3 catei de usturoi
- 30 g unt
- 30 ml ulei masline
- 1 lingura amidon de porumb
- 2 linguri paprika dulce
- ½ lingurita chimen
- 1 lingurita paprika afumata, iute
- 2 foi de dafin
- sare si piper dupa gust
- smantana si patrunjel proaspat tocat (pentru servit, la final)
Mod de preparare Supa gulas
In vasul de blender al aparatului ThermoCook am pus pentru inceput ceapa si usturoiul si am selectat functia de tocare.
Apoi am adaugat untul, uleiul si carnea si am selectat functia de amestecare la 80 de grade pentru 2 minute.
Am adaugat peste carne si restul ingredientelor si am selectat functia Stew, iar timp de 3 ore aparatul a pregatit gulasul.
La final am mai adaugat doar sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat si am scos afara foile de dafin.
In farfurie am mai adaugat si o lingura de smantana si am mancat cu foarte mare pofta.
Nu uitati ca puteti comanda aparatul Thermocook de aici, sau click pe bannerul afisat pe pagina in dreapta-sus. Prietenii de la Froothie mai ofera o reducere de 20 de Euro daca introduceti condul BU-Froothie-Optimum-90 in momentul plasarii comenzii.