Biscuiti cu portocale – o reteta musai de facut acasa!
Daca mai sunt cateva dulciuri pe care prefer sa le cumpar, cum ar fi savarina, cand vine vorba de biscuiti prefer sa ii fac in casa, cu manuselele mele. Mereu am avut impresia ca biscuitii din comert au un gust artificial, chimic cumva. In special cei cu arome, cum ar fi cu portocale.
Imi aduc cumva aminte de gustul sucului de portocale de la dozatorul TEC, cred ca il mai tineti minte. Pe atunci era bun; ramanea in gura un gust ciudat, dar era cel mai bun lucru evăr. Sucul de la TEC, batonul Kiss si napolitana Koukouroukou, trei inventii dulci care mi-au marcat la un moment dat copilaria :))
In fine, sper tare sa va placa reteta mea de biscuiti cu portocale, fantastici si nazdravani. Stiti, ii puteti lua cu voi peste tot: la birou, la scoala, in drumetii, in vacante ori la iarba verde.
Iarna se incadreaza perfect in peisaj avand aromele de portocala si scortisoara, iar langa o cana de ciocolata calda, ceai ori cafea sa nu imi ziceti ca nu merg perfect.
Vara sunt chiar racorosi si daca puneti langa o limonada cu ghimbir sau pepene rosu deja puteti spune ca e un adevarat dezmat. Primavara si toamna fiecare se descurca cum poate 🙂
Ingrediente biscuiti cu portocale
- 200 g unt la temperatura camerei
- 120 g zahar/indulcitor (eu folosesc Green Sugar)
- 250 g faina alba
- 2 oua
- esenta de vanilie
- ½ pliculet praf de copt
- ½ lingurita scortisoara
- coaja razuita de la o portocala (marime medie)
- coaja de portocala confiata ori dulceata de portocale cu coaja (ce cantitate doriti)
- Am cumparat coaja de portocala confiata de la Lidl, de la saptamana greceasca, insa se gaseste in majoritatea magazinelor mai marisoare.
- Daca folositi dulceata care contine coaja, eventual scurgeti putin din lichid si puneti mai multa coaja.
Mod de preparare biscuiti cu portocale
Cuptorul se porneste la 180 de grade, iar intr-o tava se pune hartie de copt.
Intr-un bol se mixeaza zaharul cu untul, pana se obtine o spuma catifelata. Adica pana cand cristalele zaharului sunt dizolvate.
Se adauga ouale si se mixeaza pana la omogenizare.
Se adauga esenta de vanilie, coaja razuita de portocala, portocoala confiata, se amesteca apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul.
Se va obtine un aluat lipicios. Cu o lingurita se ia aluat si se pune in tava pregatita, fara a da o forma anume biscuitilor. Aveti grija sa ii aranjati la distanta unii de ceilalti, pentru ca la copt se vor mai intinde.
Se coc biscuitii 20 de minute sau pana cand sunt usor rumeni, apoi se scot pe un grilaj si se lasa la racit.
Pofta buna!
Va pupa Urecheata!