Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
MancaruriPaste

Paste cu ton si rosii pentru pauza de pranz

mai 28, 2021

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
Desertretete fara gluten

Desert la pahar fara gluten

written by Corina februarie 11, 2016
Desert la pahar fara gluten

Desert la pahar – desert de vis! De ce desert de vis? Pentru ca nu contine gluten, nu are adaos de zahar, nu necesita coacere, nu este pretentios, se face repede siiiii mai ales pentru ca este atat de bun pe cat de bine arata. Eu zic ca sunt suficiente motive pentru a intra in categoria deserturilor de vis.

Pentru mine un motiv in plus a fost si pelteaua buna de gutui pe care am facut-o impreuna cu mama toamna trecuta. Mai aveam cateva lingurite intr-un borcanel si il plimbam de ici colo pentru ca nu ma puteam hotari ce sa fac bun ce ea. Si uite ca am gasit!

Si nu a fost bun, a fost “fuuuarte bun” acest pseudo-cheesecake. Va poate zice Petru asta care a curatat efectiv paharul :)) Si stim deja ca pe Petru il scoatem cu greu din dulciurile cu ciocolata, nu? Pai stim, cum sa nu stim!

Dulcele din pahar l-am facut cu mare drag pentru campania „Iubim si daruim cu Schar” | #IubimSiDaruim, alaturi de celiaci.ro, si sper sa va inspire si pe voi. Cine stie, poate ajungeti mai repede acasa zilele acestea de la serviciu si va surprindeti perechea, copiii sau prietenii, poate chiar vecinii 🙂 Si daca vreti o masa aproape completa poate va fac cu ochiul si pastele fara gluten, cu pesto bun de lamaita. Acum chiar v-am dat de lucru!

Si nu uitati ca impreuna cu Schar avem un concurs pentru voi, unde puteti castiga produse fara gluten pentru o luna intreaga. Click aici pentru detalii.

desert la pahar (2)

desert la pahar (3)

Ingrediente Desert la pahar fara gluten

(pentru 2 portii generoase sau 4 mai micute)

  • 100 g biscuiti Petit Schar
  • 50 g unt topit
  • 200 g branza ricotta
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • sirop de artar dupa gust
  • peltea de gutui (sau o dulceata preferata)

Mod de preparare Desert la pahar fara gluten

Mai intai si mai intai, pregatim la indemana 2 pahare. Eu am folosit 2 pahare de vin.

Punem biscuitii intr-un robot si ii macinam pana obtinem o textura asemanatoare cu a pesmetului.

Amestecam bscuitii macinati cu untul topit. Lasam la o parte.

Amestecam intr-un bol branza cu iaurtul si adaugam sirop de artar dupa gust. Am folosit sirop de artar pentru ca imi place in mod special aroma sa, asa ca nu va pot spune cum ar iesi cu zahar sau alt indulcitor. Va recomand tare tare sa folositi si voi sirop de artar.

Buun. Avem si crema si putem asambla desertul.

In fiecare pahar punem cu o lingurita din crusta de biscuiti pregatita mai sus. Apreciati dupa ochi cantitatea obtinuta, astfel incat sa va ajunga de doua straturi de crusta/pahar.

La fel vom proceda si cu crema, adica dupa ochi. Eu am folosit un pos pentru crema, pentru a nu murdari paharul, dar puteti pune crema si cu o lingurita.

 Avem asa: strat de crusta de biscuiti, crema de ricotta, apoi iar un strat de biscuiti si unul de ricotta, iar la final adaugam pelteaua sau dulceata pregatita.

Dati desertul la rece, iar in momentul servirii puneti-i si o frunzulita de menta.

Pofta buna!

desert la pahar (5)

desert la pahar (4)

desert la pahar (1)

Print Friendly, PDF & Email
desertfara glutenpelteaSchar
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
OPTIMUM ThermoCook Pro – impresii
next post
Cupcakes fara gluten cu ciocolata, nuci si merisoare

You may also like

Prajitura cu nuca si mascarpone

iunie 29, 2013

Panna cotta cu ciocolata si peperoncino

noiembrie 28, 2012

Rainbow cake/Tort curcubeu

mai 12, 2015

Mini checuri cu ciocolata amaruie si stafide

decembrie 2, 2011

Reteta Madlene (Madeleines)

noiembrie 19, 2015

Prajitura cu piscoturi si visine – Prajitura Tina

martie 25, 2020

Prajitura cu fructe si ulei de masline

septembrie 4, 2020

Inghetata de pepene galben

iulie 15, 2015

Supa de pui cu legume si paste fara...

martie 28, 2017

Waffles cu faina de ovaz si ciocolata

septembrie 28, 2014

1 comment

Alina februarie 12, 2016 - 12:05 pm

Și pozele sunt de vis! Vorbesc de la sine!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (28) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (23) desert (31) dovlecel (17) dulceata (14) lamaie (14) mancare la pachet (27) mascarpone (11) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) patrunjel (11) porc (13) prajitura (24) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (30) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (14) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (106) rosii (31) salata (17) selgros (51) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ