Oua umplute, probabil unul dintre cele mai indragite aperitive pentru mesele festive, Varianta de astazi: oua umpkute cu somon afumat. Le pregatesc cu drag si pentru mesele de zi cu zi, in special cand ne dorim un mic dejun consistent. De baza sunt ouale din sortimentul free range de la Familia Toneli pentru ca ne ofera proteinele si vitaminele de care avem nevoie. In urma cu 3 ani am fost in vizita la fermele Toneli si am vazut cum sunt crescute gainile, am vazut cum isi petrec timp in aer liber, la soare. Asta mi-a dat incredere si mai multa in aceste oua si mereu le aleg atunci cand nu avem oua din gospodariile parintilor.
Ingrediente Oua umplute cu somon afumat
- 6 oua La Curte de la Familia Toneli
- 100g somon afumat
- 60g iaurt gras
- Sare si piper dupa gust
Extra:
- Somon afumat
- Capere
- Frunze de marar proaspat
Mod de preparare Oua umplute
Se fierb pentru 10 minute ouale, se pun in apa rece pana se racesc complet, apoi se decojesc.
Se separa galbenusurile de albusuri; galbenusurile se paseaza in blender impreuna cu somonul si iaurtul. Se gusta si se adauga sare si piper. Daca umplutura este prea densa, se mai adauga putin iaurt. Se umplu jumatatile de albusuri cu aceasta compozitie. Se poate folosi un pos sau pur si simplu cu lingurita. La final se decoreaza cu fasii de somon afumat, capere si marar.
Optional se poate pregati un sos de maioneza si iaurt, in raport 1:1, in care sa fie asezate ouale umplute. Saca nu doriti sa folositi maioneza, puteti pregati un sos de iaurt in care sa adaugati dupa gust putin mustar si sare. Este un sos delicios care se potriveste foarte bine cu ouale umplute.
Este un aperitiv simplu de pregatit, dar delicios, perfect pentru masa festiva de Paste si sper sa il testati si voi.
Pofta mare!