Tocanita de cartofi si carnaciori – O mancare minunata, potrivita oricarui anotimp. Iarna este delicioasa alaturi de castraveti sau gogosari murati, primavara este numai buna alaturi de o salata de ridichi cu ceapa verde si castraveti, vara merge de minune alaturi de ardei copti si aromati cu usturoi, iar toamna … toamna va las pe voi sa alegeti ce puneti bun langa ea.
Este o reteta care se pregateste tare simplu, de fapt mancarea in sine este una simpla si fara pretentii. Cu toate acestea, este delicioasa si te face sa mai ceri o portie.
Aceasta tocanita se potriveste foarte bine si pentru caserola de la birou. Musai sa puneti langa ea si cativa castraveti murati sau muraturile voastre preferate.
Ingrediente Tocanita de cartofi si carnaciori
- 5-6 cartofi marisori
- 2 fire (potrivite) canati de casa/cumparat
- 1 ceapa medie
- sare, piper, boia si cimbru
- patrunjel/leustean tocat marunt
- putin ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se caleste ceapa in putin ulei incins pana ceapa devine sticloasa, adica 3-4 minute la foc mic. Taiem carnaciorii rondele si ii adaugam in cratita, ii prajim 1-2 minute alaturi de ceapa. Totusi, suntem atenti sa nu se arda ceapa.
Adaugam cartofii taiati cubulete si condimentam cu sare, piper, boia si cimbru.
Turnam apa cat sa treaca bine peste cartofi si carnaciori si lasam tocanita sa fiarba sub capacpana cartofii sunt fierti si lichidul se ingroasa, transformandu-se intr-un sos delicios si consistent.
La sfarsit punem patrunjelul sau leusteanul si masa este gata!
Optional puteti sa adaugati si usturoi pisat chiar la final. Nu adaug de fiecare data, insa pot sa va spun ca tocanita are o aroma foarte placuta daca adaugati usturoi.
Pofta buna, dragii mei!
2 comments
merci, a iesit ceva bun bun
cu mare drag, ma bcuur ca ti-a placut 🙂