De fiecare data cand am de organizat o masa pentru mai multi invitati petrec mult timp cautand retete si adaptand retete pentru gusturile tuturor. Salata cu halloumi si cous-cous de astazi am pregatit-o pentru petrecerea organizata pentru aniversarile noastre (si eu si Petru suntem nascuti in aceeasi luna, asa ca facem un party mai mare de fiecare data) si a fost super apreciata. Pe langa aceasta, am avut si o salata cu cartofi si mustar – reteta AICI.
Este o salata care nu este doar foarte frumoasa, dar este si gustoasa. A atras privirile tuturor!
Branza halloumi este perfecta pentru a fi pusa pe gratar si poate sa transforme o mancare banala intr-una surprinzatoare. Asa ca nu ezitati sa o folositi. Cous cous-ul este genial de simplu de pregatit si este foarte versatil. Il puteti folosi la o multime de alte retete.
Ingrediente Salata cu halloumi si cous-cous
- 190 g cous cous
- 450 ml apa
- 1 lingurita otet alb
- 1 lingurita zahar
- 3 lingurite zeama de lamaie
- 3 rosii
- o ceapa rosie (marime medie)
- 2 castraveti
- sare si piper dupa gust
- branza halloumi
- 3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare Salata cu halloumi si cous-cous
Incepem cu pregatirea cous cous-ului. Intr-o cratita se pun apa, otetul, zaharul si zeama de lamaie si se pun pe foc pana se infierbanta.
Se opreste focul si se adauga cous-cousul, se amesteca si se acopera pentru 15 minute.
Intre timp se rosiile si castravetii se taie cubulete, ceapa se taie marunt.
Branza halloumi se taie felii de cca 1 cm grosime si se prajeste in tigaia grill pe ambele parti (pana cand capata acele dungi frumoase de gratar). Yum-Yum!
Intr-un vas incapator se amesteca cous cous-ul cu legumele, se potriveste salata de sare si piper si se transfera pe un platou de servit.
Branza halloumi se aseaza deasupra si se toarna uleiul de masline.
Salata cu halloumi si cous-cous este numai buna de savurat!
Pofta buna, dragii mei!