Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
CartofiMancaruri

Patatas bravas

written by Corina Ureche octombrie 14, 2015
Patatas bravas

Pe scurtul-scurtului, patatas bravas sunt cartofi + sos picant de rosii (salsa brava). O mancare nu foarte pretentioasa, dar extrem de gustoasa, care vine din Spania. In patria ei se serveste atat ca garnitura pentru diferite carnuri, dar si ca tapa, langa un pahar de vin ori bere.

Pe mine salsa brava, sosul, m-a cucerit definitiv; deja am cateva idei si combinatii unde s-ar potrivi foarte bine. Merge si uns pe paine, atat e de bun!Merge de minune si ca dip pentru nachos, chipsuri sau grisine si, de ce nu, alaturi de carne la gratar. Eu tare il vad langa cartofii mei copti si umpluti (gasiti reteta aici)

Daca incercati reteta, musai sa folositi paprika afumata. Praful asta rosu si parfumat face minuni, va zic eu!

patatas bravas

Ingrediente Patatas bravas

(2-3 portii)

  • 5-6 cartofi mari

Ingrediente pentru Salsa brava

  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 5 rosii carnoase si suculente decojite si taiate cuburi (in lipsa lor puteti folosi o conserva de rosii decojte)
  • ½ lingurita paprika iute afumata (pimenton)
  • ½ lingurita fulgi de chili/1 peperoncino mic
  • ½ lingurita zahar
  • sare si piper (dupa gust)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet

patatas bravas

Pentru pregatirea cartofilor puteti proceda asa:

1.Fie ii fierbeti in coaja (racit, decojit si taiat cuburi) si apoi sa ii prajiti in baie de ulei;

2.Fie ii fierbeti in coaja, apoi ii rumenti la cuptor;

3.Fie ii taiati de la bun inceput in cubulete, ii stropiti cu putin ulei si ii asezati intr-o tava pe hartie de copt, apoi ii dati la cuptor pana cand sunt rumeni si imbujorati. Eu am ales varianta asta. Cica tare buni ar fi prajiti in ulei, dar ramane pentru alta data.

Sosul se face si el usor.

Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se calesc ceapa si usturoiul.

Se adauga paprika si fulgii de chili, apoi rosiile. Se lasa la fiert 10 minute, apoi se adauga zaharul, otetul, sare si piper.

Se mai fierbe sosul 5 minute, apoi se lasa la racit.

Odata racit se paseaza cu blenderul pana se obtine un sos fin si cremos.

Puteti servi patatas bravas fie aranjati pe un platou si sa turnati sosul pe deasupra, fie puneti sosul intr-un bol mai mic si cartofii ii ordonati in pozitie de drepti pe langa el. Infingeti scobitori sau tepuse si savurati!

Enjoy si pofta buna!

patatas bravas

Reteta mea de patatas bravas merge direct spre Simona, care gazduieste luna aceasta retetele spaniole, in cadrul proiectului The FoodConnection, un proiect Savori Urbane.

Print Friendly, PDF & Email
cartofipatatas bravasretete spaniolethe food connection
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Budinca de paine si fructe uscate si un concurs dulce
next post
Pui cu ananas (reteta chinezeasca)

You may also like

Cartofi noi cu rozmarin la cuptor

mai 28, 2012

La placinte, inainte!

august 7, 2012

Cartofi cu ou si branza

februarie 8, 2010

Salata orientala

februarie 12, 2010

Cartofi cu pesto si parmesan

octombrie 2, 2012

Cartofi cu mustar la cuptor

martie 28, 2010

Cartofi noi striviti

august 1, 2012

Cartofi frantuzesti

noiembrie 27, 2009

Ciorba de cartofi cu afumatura

ianuarie 13, 2010

Cartofi acordeon cu parmezan

noiembrie 12, 2018

2 comments

Paula Gafitescu octombrie 14, 2015 - 1:04 pm

Yummy! Am venit si eu la o portie de patate gustoase si aratoase. Mai sunt?

Reply
Corina Ureche octombrie 14, 2015 - 1:05 pm

Nu mai sunt Paula, ca sunt atat de buni ca se mananca repede :))

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.