Prajitura cu caise – reteta perfecta pentru vara! Este o reteta usor de pregatit, chiar si cei incepatori in ale bucatariei o pot face. Se poate pragti atat cu caise, dar si cu piersici sau nectarine. Noi am ales sa o mancam cu unt de arahide pe deasupra, insa la fel de gustoasa este si cu o dulceata acrisoara.
Incearca si reteta de Gomboti umpluti cu caise.
Ingrediente Prajitura cu caise
pentru o tava cu diametrul de 22cm:
- 40g zahar brun
- 40g alune de padure maruntite (sau nuci sau migdale, chiar si fistic)
Caise proaspete (numarul difera in functie de dimensiunea lor, important este ca jumatatile sa acopere aproape toata baza tavii).
Dam caisele la cuptor pentru 15 minute la 180°C. Zaharul se va carameliza in acest timp.
Separat mixam 5 oua M cu 90g zahar si extract de vanilie, pâna obtinem o spuma aerata si ferma. Adaugam 3 linguri de ulei, amestecam, apoi punem 150g faina amestecati cu 3 g praf de copt. Amestecam lejer, cât sa incorporam faina.
Turnam aluatul peste caise si lovim tava de 2-3 ori de blatul de lucru cât sa iasa golurile foarte mari de aer (sa nu ne trezim cu gauri enorme in blat). Dam tava la cuptor pentru 30 de minute sau pâna trece testul cu scobitoare.
Dupa racorire, rasturnam prajitura si indepartam folia.
Apasa play pentru reteta video