Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Baclava

written by Corina Ureche martie 8, 2012
Baclavaua este o prajitua turceasca, una dintre cele mai dulci. Insa facuta acasa se poate jongla cu cantitatile de zahar, astfel incat sa nu iasa extrem de dulce. Eu nu am folosit mult zahar, insa daca va place dulcele cat mai dulce puteti suplimenta cantitatea.
Poate fi un desert potrivit pentru zilele de post daca scoateti untul si folositi ulei in locul lui sau doar apa si mierea si faceti un sirop doar din apa si zahar.

Ingrediente
-un pachet de foi de placinta
-400 g nuca macinata
-3 linguri de zahar
-o lingurita de scortisoara
-150 g unt topit

Pentru sirop
-400 ml de apa
-2 linguri de zahar
-o lingura de miere

Tineti pachetul cu foi de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei. Pregatim o tava unde se va asambla baclavaua. O puteti unge cu putin unt sau sa puneti hartie de copt, cum doriti; eu am pus hartie de copt.
Nuca se amesteca intr-un vas cu zaharul si scortisoara.
In tava punem o foaie de placinta, o ungem cu unt topit cu ajutorul unei pensule apoi presaram amestec de nuca cu zahar. Nu trebuie foarte mult. Se vor face in jur de 8-9 straturi, asa ca portionati astfel nuca.
Peste nuca se pune o alta foaie de placinta, se unge cu unt topit si se presara nuca. Si tot asa pana cand avem 8 straturi de nuca (eu la 8 m-am oprit, caci se termina si foile 🙂 ). Peste ultimul strat de nuca se pun 3 foi de placinta fiecare unse separat cu unt topit. Ungem si ultima foaie pe deasupra si cu un cutit portionam baclavaua. Puteti sa o portionati in patrate, dreptunghiuri sau triunghiuri..cum va vine mai usor.
Pe fiecare patratel se pune cate o bucata de nuca intreaga si se da tava la cuptor pentru 30 de minute la 170 de grade.
Pana cand prajitura se coace se face siropul. Se amesteca apa cu zaharul si cu mierea si se pun pe foc pana dau sa fiarba, apoi tinem siropul deoparte.
Scoatem baclavaua din cuptor si turnam tot siropul in tava. Nu va ingrijorati ca este prea mult sirop, acesa va fi absorbit de prajitura.
Lasati tava cu baclava intr-un loc racoros sa se raceasca apoi puteti servi.

Folile de placinta pe puteti taia dupa dimensiunile vasului in care asamblati prajitura sau puteti sa le lasati netaiate si sa pliati surplusul peste ultimul strat de placinte. Personal am ales a doua varianta, iar tava folosita a fost de 26X36 cm.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
nucaretete turcestiscortisoara
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Hummus clasic preparat acasa
next post
Salata calda de fasole boabe si varza murata

You may also like

Paine in ou cu portocale si scortisoara

februarie 9, 2014

Tort de clatite (cu ciocolata si visine)

mai 11, 2012

Pancakes cu nuci si sos de ciocolata

iunie 10, 2012

Chec cu iaurt si ciocolata

martie 23, 2018

Prajitura cu prune si zahar ars – prajitura...

septembrie 11, 2020

Desert la pahar cu lapte condensat si lime

decembrie 12, 2021

Cuiburi de viespi

noiembrie 12, 2018

Inghetata de pepene galben

iulie 15, 2015

Prajitura cu trei umpluturi

aprilie 27, 2021

Waffles cu faina de ovaz si ciocolata

septembrie 28, 2014

2 comments

alinutzika martie 13, 2012 - 9:15 am

o bunatate!

Reply
Dorina martie 13, 2012 - 12:24 pm

Tare imi place baclavaua , dar am facut-o o singura data si nu mi-a iesit prea grozava.Trebuie sa-i mai dau o sansa si sa incerc si reteta ta .

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ