Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
MancaruriporcRetete la slow cooker

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

written by Corina octombrie 25, 2017
Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker. Nu-i asa ca e un titlu delicios pentru o poveste? Pentru ca asta va voi spune eu azi, o poveste despre arome care cuceresc pe oricine le incearca.

Imi plac mancarurile gatite incet. Aromele se imprietenesc mai bine, iar carnea efectiv se topeste in gura. Pentru asta, de cele mai multe ori folosesc oala slow cooker, dar iarna imi place sa pornesc si cuptorul. Asa ca pregatesc reteta asta cand cum. Cert e ca orice metoda aleg, la final avem parte de o masa savuroasa presarata cu exclamatii de placere. Altfel nu se poate!

Asa s-a intamplat si de aceasta data. Pieptul de porc l-am gasit gata rulat la Selgros. De fapt, am mers la raionul de produse rotisate tocmai pentru a cumpara o bucata gata preparata. Ne place la nebunie! Dar tocmai se terminase. Nu se poate, mi-am zis! Si acum noi ce mancam?

M-am gandit doua minute si pe principiul mi-e pofta, imi fac acasa, am gasit solutia! Am luat o mandrete de piept rulat proaspat, dar si doua plescavita suculente, gata rotisate, care sa ne tina de foame in dupa masa respectiva. Problema rezolvata!

La fel de bine se poate pregati reteta si cu piept de porc simplu, pe care il rulati acasa. La Selgros il gasiti mereu proaspat. Condimentati cu ce va place voua mai mult, rulati si legati cu ata. Si, de ce nu, puteti sa umpleti pieptul cu carnaciori, ciuperci, spanac si orice credeti ca v-ar placea in rulada.

Sper sa va placa si voua reteta de piept de porc rulat gatit incet si sa o incercati cat mai curand. Va recomand cu mare drag preparatul chiar si pentru masa de Craciun ori Revelion (ca si asa nu mai este mult pana atunci).

P. S. Eu folosesc un slow cooker de la Crock Pot – găsiți mai multe modele AICI. 

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

Ingrediente Piept de porc rulat gatit incet

  • 1,2 kg piept de porc rulat
  • 4 catei de usturoi intregi
  • ceapa rosie mare

Ingrediente pentru marinada

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1 catel usturoi pisat/dat pe razatoare
  • 1 varf lingurita piper macinat

Mod de preparare Piept de porc rulat gatit incet

Pieptul de porc rulat e deja …rulat, deci mare lucru nu avem ce sa-i facem. Cu toate astea, cum vrem sa ne lingem degetele la final, trebuie sa il ungem cu toate alifiile ca sa fie cat mai apetisant cu putinta.

Bun. Punem intr-un castron toate ingredientele mentionate mai sus la marinada. Amestecam bine cu un tel sau o furculita.

Masam pieptul de porc cu amestecul obtinut, apoi il punem intr-o caserola sau punga. Turnam marinada ramasa peste el, punem capac sau legam punga si dam la frigider. Eu l-am lasat peste noapte. Daca va grabiti, desi nu e o reteta care se face pe graba, tineti-l la rece macar 3-4 ore. Si cum 3-4 ore e deja ceva vreme, mai bine nu va grabiti!

Am asezat carnea in vasul aparatului slow cooker, iar langa am pus cateii intregi de usturoi si ceapa rosie taiata. Am setat aparatul pe functia HIGH pentru 4 ore. Am pus capacul deasupra si l-am mai ridicat doar dupa expirarea timpului, cand am verificat carnea. Era bine patrunsa, perfecta. Daca credeti, dupa acest timp, ca mai are nevoie de putin ragaz pentru preparare, mai lasati-l. Am stabilit ca nu ne grabim, nu? Puteti seta aparatul si pe functia LOW, dar va avea nevoie de un timp mai indelungat pentru gatire.

Am scurs zeama din vas impreuna cu ceapa si usturoiul, iar pieptul de porc l-am lasat sa se hodineasca vreo 15 minute. Zeama, usturoiul si ceapa le-am trecut printr-o sita, apoi le-am pus intr-o tigaie la foc mare. Am lasat pe foc pana cand sosul s-a redus si a capatat o consistenta cremoasa.

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

S-acum sa ne bucuram de minunatie!

Gata! Daca ati procedat exact ca mine, tocmai v-ati ales cu o bunatate de piept de porc rulat, suculent si aromat! Noi am mancat cu piure de cartofi, castraveti murati si sosul acela cremos rezultat din sucurile lasate de carne. Ah, si la final, mi-am permis o aroganta si am sters farfuria cu o bucata de paine proaspata, calduta inca. Dar asta sa ramana intre noi, va rog!

La fel de bine merge si langa un orez gatit simplu sau pilaf, legume la grill/gratar sau salata.

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

Platou cu piept de porc rulat gatit incet

Si va mai dau o super idee! Pieptul rulat pregatit dupa aceasta metoda, a doua zi se transforma intr-un excelent mezel. Trebuie doar sa il feliati subtire si este gata de pus intr-un sandvis sau pe un platou oaches. Eu am facut unul super rapid cu branzeturi si masline. Si am mai rezolvat o masa!

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

Inainte de a ne lua la revedere va mai spun ca:

  • din bucata de 1,2 kg de carne am feliat 10 bucati. Bucati decente, nici prea groase, dar nici prea subtiri;
  • pentru senzatii tari si crocante cereti vanzatorului o bucata de rulada cu soric. In acest caz, inainte de a-i administra masajul cu marinada, crestati soricul cu un cutit;
  • daca vreti sa pregatiti reteta la cuptor, adaugati in tava putina apa. Acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu si dati tava la cuptor la foc mediu spre mic. La final, descoperiti si dati focul putin mai tare pana cand rulada prinde culoare.

Si-am incalecat pe-o sa, inchei povestea aici si va doresc pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
piept de porc gatit incetpiept de porc rulatporcretete porcselgros
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Pulpe de rata la cuptor cu varza rosie calita
next post
Paste cremoase cu mazare si bacon

You may also like

Frigarui de porc cu legume

martie 30, 2010

Costite glazurate (la slow cooker)

februarie 4, 2018

Cotlet de porc in sos de smantana

mai 20, 2020

Ciolan de porc la slow cooker

septembrie 30, 2016

Friptura de porc cu gutui si morcovi la...

ianuarie 18, 2017

Fasole cu costita la slow cooker

octombrie 21, 2016

Friptura de porc cu mustar si sos de...

august 23, 2012

Friptura de porc in sos de legume

octombrie 23, 2015

Rulada de porc cu sunca si cascaval

februarie 24, 2016

Porc in sos dulce-acrisor cu legume

februarie 20, 2011

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.