Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
MancaruriporcRetete la slow cooker

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

written by Corina octombrie 25, 2017
Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker. Nu-i asa ca e un titlu delicios pentru o poveste? Pentru ca asta va voi spune eu azi, o poveste despre arome care cuceresc pe oricine le incearca.

Imi plac mancarurile gatite incet. Aromele se imprietenesc mai bine, iar carnea efectiv se topeste in gura. Pentru asta, de cele mai multe ori folosesc oala slow cooker, dar iarna imi place sa pornesc si cuptorul. Asa ca pregatesc reteta asta cand cum. Cert e ca orice metoda aleg, la final avem parte de o masa savuroasa presarata cu exclamatii de placere. Altfel nu se poate!

Asa s-a intamplat si de aceasta data. Pieptul de porc l-am gasit gata rulat la Selgros. De fapt, am mers la raionul de produse rotisate tocmai pentru a cumpara o bucata gata preparata. Ne place la nebunie! Dar tocmai se terminase. Nu se poate, mi-am zis! Si acum noi ce mancam?

M-am gandit doua minute si pe principiul mi-e pofta, imi fac acasa, am gasit solutia! Am luat o mandrete de piept rulat proaspat, dar si doua plescavita suculente, gata rotisate, care sa ne tina de foame in dupa masa respectiva. Problema rezolvata!

La fel de bine se poate pregati reteta si cu piept de porc simplu, pe care il rulati acasa. La Selgros il gasiti mereu proaspat. Condimentati cu ce va place voua mai mult, rulati si legati cu ata. Si, de ce nu, puteti sa umpleti pieptul cu carnaciori, ciuperci, spanac si orice credeti ca v-ar placea in rulada.

Sper sa va placa si voua reteta de piept de porc rulat gatit incet si sa o incercati cat mai curand. Va recomand cu mare drag preparatul chiar si pentru masa de Craciun ori Revelion (ca si asa nu mai este mult pana atunci).

P. S. Eu folosesc un slow cooker de la Crock Pot – găsiți mai multe modele AICI. 

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

Ingrediente Piept de porc rulat gatit incet

  • 1,2 kg piept de porc rulat
  • 4 catei de usturoi intregi
  • ceapa rosie mare

Ingrediente pentru marinada

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1 catel usturoi pisat/dat pe razatoare
  • 1 varf lingurita piper macinat

Mod de preparare Piept de porc rulat gatit incet

Pieptul de porc rulat e deja …rulat, deci mare lucru nu avem ce sa-i facem. Cu toate astea, cum vrem sa ne lingem degetele la final, trebuie sa il ungem cu toate alifiile ca sa fie cat mai apetisant cu putinta.

Bun. Punem intr-un castron toate ingredientele mentionate mai sus la marinada. Amestecam bine cu un tel sau o furculita.

Masam pieptul de porc cu amestecul obtinut, apoi il punem intr-o caserola sau punga. Turnam marinada ramasa peste el, punem capac sau legam punga si dam la frigider. Eu l-am lasat peste noapte. Daca va grabiti, desi nu e o reteta care se face pe graba, tineti-l la rece macar 3-4 ore. Si cum 3-4 ore e deja ceva vreme, mai bine nu va grabiti!

Am asezat carnea in vasul aparatului slow cooker, iar langa am pus cateii intregi de usturoi si ceapa rosie taiata. Am setat aparatul pe functia HIGH pentru 4 ore. Am pus capacul deasupra si l-am mai ridicat doar dupa expirarea timpului, cand am verificat carnea. Era bine patrunsa, perfecta. Daca credeti, dupa acest timp, ca mai are nevoie de putin ragaz pentru preparare, mai lasati-l. Am stabilit ca nu ne grabim, nu? Puteti seta aparatul si pe functia LOW, dar va avea nevoie de un timp mai indelungat pentru gatire.

Am scurs zeama din vas impreuna cu ceapa si usturoiul, iar pieptul de porc l-am lasat sa se hodineasca vreo 15 minute. Zeama, usturoiul si ceapa le-am trecut printr-o sita, apoi le-am pus intr-o tigaie la foc mare. Am lasat pe foc pana cand sosul s-a redus si a capatat o consistenta cremoasa.

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

S-acum sa ne bucuram de minunatie!

Gata! Daca ati procedat exact ca mine, tocmai v-ati ales cu o bunatate de piept de porc rulat, suculent si aromat! Noi am mancat cu piure de cartofi, castraveti murati si sosul acela cremos rezultat din sucurile lasate de carne. Ah, si la final, mi-am permis o aroganta si am sters farfuria cu o bucata de paine proaspata, calduta inca. Dar asta sa ramana intre noi, va rog!

La fel de bine merge si langa un orez gatit simplu sau pilaf, legume la grill/gratar sau salata.

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

Platou cu piept de porc rulat gatit incet

Si va mai dau o super idee! Pieptul rulat pregatit dupa aceasta metoda, a doua zi se transforma intr-un excelent mezel. Trebuie doar sa il feliati subtire si este gata de pus intr-un sandvis sau pe un platou oaches. Eu am facut unul super rapid cu branzeturi si masline. Si am mai rezolvat o masa!

Piept de porc rulat gatit incet la slow cooker

Inainte de a ne lua la revedere va mai spun ca:

  • din bucata de 1,2 kg de carne am feliat 10 bucati. Bucati decente, nici prea groase, dar nici prea subtiri;
  • pentru senzatii tari si crocante cereti vanzatorului o bucata de rulada cu soric. In acest caz, inainte de a-i administra masajul cu marinada, crestati soricul cu un cutit;
  • daca vreti sa pregatiti reteta la cuptor, adaugati in tava putina apa. Acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu si dati tava la cuptor la foc mediu spre mic. La final, descoperiti si dati focul putin mai tare pana cand rulada prinde culoare.

Si-am incalecat pe-o sa, inchei povestea aici si va doresc pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
piept de porc gatit incetpiept de porc rulatporcretete porcselgros
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Pulpe de rata la cuptor cu varza rosie calita
next post
Paste cremoase cu mazare si bacon

You may also like

Cotlet de porc in sos de smantana

mai 20, 2020

Escalop de porc cu ciuperci

ianuarie 20, 2012

Fasole cu costita la slow cooker

octombrie 21, 2016

Friptura de porc cu sos delicios :)

februarie 14, 2010

Porc in sos dulce-acrisor cu legume

februarie 20, 2011

Snitel crocant de porc

decembrie 4, 2009

Costite glazurate (la slow cooker)

februarie 4, 2018

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Friptura de porc cu gutui si morcovi la...

ianuarie 18, 2017

Muschiulet de porc impletit cu unt aromatizat

decembrie 10, 2017

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ