Tocanita de porc cu mazare in sos de rosii este poate cea mai simpla si fara pretentii reteta din ultima vreme.
Mie tare imi place tocanita asta pentru ca imi aminteste de bunica materna, specialista familiei in tocanite. Nu stiu cum facea, ce fel de prafuri magice de zana folosea, insa ii ieseau niste tocanite de le visam si noaptea. Toate cu ingrediente putine, dar atat de bogate in gusturi.
Langa tocanita de porc cu mazare am pregatit un piure de cartofi in care am adaugat si un catel de usturoi. Si bine am facut, mi-a iesit cel mai bun piure din lume. Alaturi de toate acestea e bine sa fie si niste muraturi sau o salata de cruditati. Noi am mancat cu ceapa murata cu sfecla si turmeric, reteta care urmeaza cat de repede sa apara pe blog.
Nu va mai tin, va las mai jos reteta, spor la treaba!
Ingrediente Tocanita de porc cu mazare in sos de rosii
- 500g carne de porc (pulpa am avut eu, merge bine si spata)
- 400g mazare (din borcan am avut eu)
- 300ml bulion sau suc de rosii
- 1 ceapa mare (alba sau rosie)
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- boia
- cimbru uscat
- patrunjel proaspat
- marar proaspat
Mod de preparare Tocanita de porc cu mazare in sos de rosii
Curatam, spalam si tocam marunt ceapa. Carnea de porc o taiem cubulete (nici foarte mari, nici foarte mici).
Punem o cratita pe foc, adaugam uleiul si ceapa. Calim ceapa cateva minute la foc mic, pana este moale. Adaugam cuburile de carne si condimente: sare, piper, boia, usturoiul pisat si cimbru uscat. Sare si piper punem in cantitate mai mica, dregem la final tocanita daca mai este nevoie.
Amestecam si prajim totul aproximativ 5 minute. Acesta este momentul meu preferat, stiti de ce? Pentru ca miroase incredibil in bucatarie!
Buuun! Turnam peste carne bulionul+200ml apa, amestecam, acoperim si lasam la fiert la foc mic. Timpul de fierbere difera in functie de cat de mari sau mici sunt cuburile de carne sau ce fel de carne se foloseste. Vom fierbe totul pana carnea este moale, bine patrunsa. In acest moment adaugam mazarea. Amestecam si gustam de sare si piper, adaugand daca este nevoie. Lasam inca 5 minute la fiert, fara capac, pe foc mare.
Tocanita de porc cu mazare in sos de rosii este gata!
1 comment
Delicioasă, am facut8cu cârnați oltenești!!!