Daca nu stiti ce dulce sa mai faceti zilele astea, va dau eu o idee! Cupcakes cu tarate de ovaz, dulci-acrisoare, cu zmeura si cacao. Eu am folosit tarate de ovaz, insa la fel de bine puteti sa folositi faina (cred ca de orice fel). Nu am folosit deloc zahar, incerc pe cat posibil sa il reduc, dar daca nu sunteti certati cu el puneti-l fara nicio problema in ecuatie.
Zmeura am tot timpul in congelator si chiar m-am bucurat ca am reusit sa mai valorific din ea. Dar la fel de bine o puteti inlocui cu visine, cirese, capsuni ori merisoare, mai ales ca se gasesc de cumparat la vrac in marea majoritate a magazinelor mari.
Ce ziceti, nu-i asa ca v-am facut pofta de cupcakes cu tarate de ovaz?
Ingrediente cupcakes cu tarate de ovaz (pentru 12 bucati)
- 160 g unt topit si racit
- 150 g indulcitor/zahar (eu am folosit Green Sugar)
- 1 lingurita extract de vanilie/esenta de vanilie
- 3 oua mari
- 150 g tarate de ovaz rasnite fin
- 2 linguri cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- zmeura (am avut congelata)
Ingrediente pentru crema de branza
- 100 g unt la temperatura camerei
- 50 g indulcitor pudra/zahar pudra
- 100 g crema de branza (am folosit Philadelphia)
Cum pregatim cupcakes cu tarate de ovaz
Porniti cuptorul la temperatura la care coaceti in mod normal si puneti hartiute intr-o tava pentru muffins.
Intr-un bol spargeti ouale si adaugati indulcitorul/zaharul si mixati cateva minute, pana cand compozitia isi dubleaza volumul.
Adaugati untul si extractul de vanilie, omogenizati, apoi adaugati taratele si cacaua amestecata cu praful de copt.
Omogenizati si turnati aluat in hartiutele pregatite (umpleti 3/4 din hartiuta), iar deasupra puneti 2-3 bucati de zmeura.
Dati tava la cuptor pentru cca 20 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasati cupcakes-urile sa se raceasca cumplet.
Pentu crema de branza mixati untul cu indulcitorul/zaharul pana obtineti o spuma catifelata, apoi adaugati branza si amestecati.
Puneti crema intr-un pos si ornati fiecare cupcakes. Optional adaugati pe fiecare o zmeurica.
Pofta buna!
3 comments
Cori, ce stii despre zaharul de nuca de cocos? As putea sa incerc reteta cu asta?
Emese, nu am folosit zahar de cocos 🙁 Din cate am citit despre el, se pare ca acesta ar trebui topit inainte in lichidul folosit in prajitura (unt, lapte, ciocolata), paritatea fiind 1:1
Huh, mersi de info. Poate atunci incerc cu metoda traditionala deocamdata, cu zahar sau miere.