Astazi este ziua de nastere a finutei noastre, Anca, asa ca m-am hotarat sa postez reteta de salata de naut si somon, tocmai pentru ca aceasta este preferata ei.
Anca draga noastra, iti dorim multi ani fericiti si sanatosi, ne bucuram ca faci parte din familia noastra si te iubim. Si pe Clau!
Tot astazi, 7 ianuarie, este zi de sarbatoare si le spun la multi ani tuturor care isi aniverseaza onomastica. Ioanelor, Ionilor, va doresc multa sanatate! Daca cumva aveti astazi musafiri, o salata de acest gen o sa va aduca complimente. Se face super repede, asa ca nu va bateti capul prea mult. O puteti face si cu somon afumat, ca sa reduceti din timpul de preparare, insa cu somon proaspat facut pe grill este si mai buna. Doamne feri de buna!
Salata am pregatit-o pentru petrecerea de revelion si a fost apreciata de toata lumea. Este o salata satioasa si racoritoare, asa ca merge in orice anotimp. Combinatia de somon cu naut este fantastica.
Puteti adauga in ea si diverse seminte si la fel de bine puteti completa lista ingredientelor cu cele preferate de voi. Eu voiam sa adaug si niste masline, insa am uitat complet de ele in febra pregatirilor. Data viitoare 🙂
Naut am folosit de la Sun Food si am mai scris in postari cat de mul de place.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati.
Ingrediente Salata de naut si somon
- 1 conserva de naut Sun Food
- 250 g file de somon
- 40 g parmezan razuit
- 1 salata verde (iceberg ar fi ideala)
- rosii cherry
- sare si piper
- 2-3 linguri ulei de masline (pentru pregatirea somonului)
- Susan alb sau negru (optional)
Salata de naut si somon – ingrediente pentru dressing
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare Salata de naut si somon
Salata se face mai mult decat simplu si incepem cu pregatirea somonului.
Acesta se presara cu sare si piper, se unge cu ulei de masline si se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte in tigaia grill (merge si o tigaie simpla, desigur).
Se scoate din tigaie si se lasa deoparte sa se raceasca putin, apoi se rupe in bucati mai mici.
Salata se spala si se sterge cu servetele absorbante, apoi se taie sau rupe, in bucati potrivite. Eu prefer bucati mai mici de salata, insa daca va plac bucatile mari … asa sa le faceti.
Intr-un bol se pun salata, nautul scurs de apa, somonul maruntit, parmesanul si rosiile taiate in 2 sau 4.
Se amesteca, apoi se potriveste salata de sare si piper.
Dressingul l-am pus separat pe masa si fiecare a adaugat in portia sa de salata cat a dorit, insa il puteti adauga si dupa preparare, mai ales daca serviti salata imediat.
Pofta buna!
1 comment
Faină salata. Bună de probat! 😉