De fiecare data cand vin parintii nostri in vizita ma strofoc sa gatesc ceva bun si nou. Asa ca atunci cand mama m-a sunat si mi-a zis “maine venim la voi” mi-am pus creierasul in functiune. Retete peste retete mi se invarteau in jurul capului. M-am oprit la pulpe de pui coapte pe sare, simplu si speram ca si bun.
N-am mai facut pui pe sare si am mers la risc. Daca iesea prea sarat mancam doar cartofi cu muraturi 🙂 si paine de casa, caci am facut o paine de s-a mancat un-doi.
Dar nu a iesit prea sarat, dimpotriva, a iesit o carne suculenta si sarata numa atat cat avea nevoie si exterior crocant. Apoi eu nu stiu ce iti poti dori mai mult de atat!
Puteti folosi orice fel de carne de pui pe care sa o aromati cu ce va place voua mai mult. Mie imi place in mod special busuiocul, dar voi va puteti juca cum doriti.
Reteta o trimit mai departe campaniei initiate de Transavia, #gatescpentruocarte.
Puteti gati si voi o reteta cu carne de pui si sa o postati pe pagina www.facebook.com/
Ingrediente Pulpe de pui coapte pe sare
- pulpe superioare sau inferioare
- sare grunjoasa
- diverse condimente pentru pui (oregano, busuioc, rozmarin, boia, piper)
Carnea de pui se curata si se spala, apoi se condimenteaza cu condimentele alese. Atentie, nu se condimenteaza si cu sare!
Eu am folosit ciocanele de pui si le-am condimentat cu piper, boia si busuioc uscat.
Intr-o tava de cuptor se pune un strat generos de sare grunjoasa si se aseaza carnea peste sare.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace pana cand este rumena si patrunsa.
In cazul meu, ciocanelele de pui au stat la cuptor cca 50 de minute la 180 de grade, apoi am marit putin temperatura si le-am mai lasat 5 minute si nu le-am intors de pe o parte pe cealalta in timpul coacerii. Nici nu a fost nevoie pentru ca sarea in sine se incinge si actioneaza si pe partea din jos a carnii.
Langa pui am facut cartofi copti si am avut muraturi de casa, asa cum numa mama stie sa puna.
Pofta buna!