Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruriMic dejun

Quiche cu somon si mazare

written by Corina mai 22, 2018
Quiche cu somon si mazare

Quiche cu somon si mazare sau tarta sarata cu somon si mazare. Tarta asta este geniala la orice ora. O mananci dimineata la mic dejun si iti merge bine toata ziua, la pranz ca sa ai energie pana la finalul programului sau la cina ca sa uiti ca s-a intamplat ceva neplacut peste zi. Bine, in zile diferite, da? Ca altfel te saturi de ea quiche si nu-ti mai trebuie in veci!

Combinatia de somon si mazare este una dintre cele mai faine, indiferent de modalitatea de preparare. Pot fi paste cu somon si mazare, poate fi somon la gratar cu garnitura de mazare sotata in unt sau pot fi niste simple tartine cu crema de mazare si somon pe deasupra. (Si uite ca mi-am dat singura niste idei despre ce sa mai gatesc!)

Si cum avem combinatia asta geniala, va dati seama lesne ce bine o sa mearga in crusta de quiche, nu?

Crusta sau Pâte brisée sau aluat frantuzesc de tarta se face super simplu. Si daca vreti sa faceti o tarta dulce trebuie doar sa adaugati si putin zahar. Simplu, nu?

quiche cu somon si mazare

Nu intentionez sa va tin prea mult de vorba. De fapt chiar ma opresc aici. Sper din inima sa va placa ideea mea si mai sper ca daca tot va place, o sa si incercati reteta! V-am pupat!

P.S. In caz ca vrei sa testezi reteta, dar nu ai chef sau ingrediente pentru crusta, nu te impacienta! Poti face o tarta fara blat, aproape la fel de gustoasa. Trebuie doar sa amesteci ingredientele pentru umplutura intr-un bol si sa adaugi putina faina. 1-2 linguri sunt suficiente. Amesteci si torni intr-o tava, dai la cuptor, apoi dig in!

P.S. 2 Incearca si reteta de Quiche cu leurda si ricotta.

P.S. 3 Aici e si reteta pentru Quiche Lorraine.

quiche cu somon si mazare

Ingrediente Quiche cu somon si mazare

Ingrediente pentru crusta

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece (taiat cubulete)
  • 6 linguri apa rece
  • un varf de cutit sare

Ingrediente pentru umplutura

  • 100g somon afumat
  • 100g cascaval
  • 200ml smantana de gatit
  • 100g mazare (din conserva)
  • 2 oua
  • Sare
  • Piper
  • 1/2 legatura marar

Mod de preparare Quiche cu somon si mazare

Pentru crusta pui faina intr-un bol impreuna cu untul si sarea. Incepi sa framanti pana cand aluatul capata consistenta nisipului, apoi adaugi apa. Framanti in continuare pana cand aluatul se dezlipeste frumos de pe maini. In cazul in care ti se pare prea umed adauga putin faina si mai framanta-l putin. Modeleaza aluatul sub forma de bila, trage o folie de plastic peste el si lasa-l la frigider macar 1 ora.

  • Eu pun apa treptat. Incep cu 2-3 linguri, framant, apoi mai adaug pana obtin textura potrivita. 

Porneste cuptorul la 180°C si pregateste o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. La fel de bine se potriveste si o tava patrata sau dreptunghiulara.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe blatul de lucru pe care ai presarat faina, intr-o patura potrivita pentru tava ta.

Pune aluatul intins in ea. Inteapa din loc in loc aluatul, adauga peste el hartie de copt si varsa in jur de 400 g de orez sau fasole. Apoi da-l la cuptor pentru 15-20 minute sau pana este copt.

 

Cat timp se coace crusta te poti ocupa de umplutura.

Scurgi mazarea de apa, iar somonul il tai fasii.  Separat, intr-un bol, spargi ouale si adaugi smantana, cascavalul, sare si piper dupa gust si mararul tocat marunt. Amesteci.

Pune mazarea in crusta coapta. Toarna si amestecul de oua si smantana, iar deasupra pune somonul.

Da din nou tava la cuptor in jur de 20-25 de minute sau pana umplutura este coapta, rumena.

Scoate tava cu quiche cu somon si mazare si lasa-o pe blat sa se racoreasca putin.

Pofta buna!

quiche cu somon si mazare

Print Friendly, PDF & Email
mazaremic dejunquicheretete simple si usoaresomontarta sarata
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Cobbler cu capsuni si rubarba
next post
Salata greceasca cu cous cous

You may also like

Rulouri cu spanac si ceapa verde

martie 5, 2020

Oua umplute cu somon

aprilie 15, 2015

Sandvis cu legume si focaccia

martie 17, 2014

Sandvis cu lipie si papara

iunie 11, 2015

Salata de hribi cu iaurt grecesc

ianuarie 16, 2013

Hamburger si cartofi copti

martie 12, 2014

Meniu de duminica, pentru aniversarea blogului

octombrie 10, 2016

Baba ganoush

martie 20, 2013

Foietaj umplut – 2 idei de luat la...

mai 29, 2020

Chiftele la cuptor (cu carne de vita)

decembrie 1, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ