Quiche cu somon si mazare sau tarta sarata cu somon si mazare. Tarta asta este geniala la orice ora. O mananci dimineata la mic dejun si iti merge bine toata ziua, la pranz ca sa ai energie pana la finalul programului sau la cina ca sa uiti ca s-a intamplat ceva neplacut peste zi. Bine, in zile diferite, da? Ca altfel te saturi de ea quiche si nu-ti mai trebuie in veci!
Combinatia de somon si mazare este una dintre cele mai faine, indiferent de modalitatea de preparare. Pot fi paste cu somon si mazare, poate fi somon la gratar cu garnitura de mazare sotata in unt sau pot fi niste simple tartine cu crema de mazare si somon pe deasupra. (Si uite ca mi-am dat singura niste idei despre ce sa mai gatesc!)
Si cum avem combinatia asta geniala, va dati seama lesne ce bine o sa mearga in crusta de quiche, nu?
Crusta sau Pâte brisée sau aluat frantuzesc de tarta se face super simplu. Si daca vreti sa faceti o tarta dulce trebuie doar sa adaugati si putin zahar. Simplu, nu?
Nu intentionez sa va tin prea mult de vorba. De fapt chiar ma opresc aici. Sper din inima sa va placa ideea mea si mai sper ca daca tot va place, o sa si incercati reteta! V-am pupat!
P.S. In caz ca vrei sa testezi reteta, dar nu ai chef sau ingrediente pentru crusta, nu te impacienta! Poti face o tarta fara blat, aproape la fel de gustoasa. Trebuie doar sa amesteci ingredientele pentru umplutura intr-un bol si sa adaugi putina faina. 1-2 linguri sunt suficiente. Amesteci si torni intr-o tava, dai la cuptor, apoi dig in!
P.S. 2 Incearca si reteta de Quiche cu leurda si ricotta.
P.S. 3 Aici e si reteta pentru Quiche Lorraine.
Ingrediente Quiche cu somon si mazare
Ingrediente pentru crusta
- 250 g faina
- 125 g unt rece (taiat cubulete)
- 6 linguri apa rece
- un varf de cutit sare
Ingrediente pentru umplutura
- 100g somon afumat
- 100g cascaval
- 200ml smantana de gatit
- 100g mazare (din conserva)
- 2 oua
- Sare
- Piper
- 1/2 legatura marar
Mod de preparare Quiche cu somon si mazare
Pentru crusta pui faina intr-un bol impreuna cu untul si sarea. Incepi sa framanti pana cand aluatul capata consistenta nisipului, apoi adaugi apa. Framanti in continuare pana cand aluatul se dezlipeste frumos de pe maini. In cazul in care ti se pare prea umed adauga putin faina si mai framanta-l putin. Modeleaza aluatul sub forma de bila, trage o folie de plastic peste el si lasa-l la frigider macar 1 ora.
- Eu pun apa treptat. Incep cu 2-3 linguri, framant, apoi mai adaug pana obtin textura potrivita.
Porneste cuptorul la 180°C si pregateste o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. La fel de bine se potriveste si o tava patrata sau dreptunghiulara.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe blatul de lucru pe care ai presarat faina, intr-o patura potrivita pentru tava ta.
Pune aluatul intins in ea. Inteapa din loc in loc aluatul, adauga peste el hartie de copt si varsa in jur de 400 g de orez sau fasole. Apoi da-l la cuptor pentru 15-20 minute sau pana este copt.
Cat timp se coace crusta te poti ocupa de umplutura.
Scurgi mazarea de apa, iar somonul il tai fasii. Separat, intr-un bol, spargi ouale si adaugi smantana, cascavalul, sare si piper dupa gust si mararul tocat marunt. Amesteci.
Pune mazarea in crusta coapta. Toarna si amestecul de oua si smantana, iar deasupra pune somonul.
Da din nou tava la cuptor in jur de 20-25 de minute sau pana umplutura este coapta, rumena.
Scoate tava cu quiche cu somon si mazare si lasa-o pe blat sa se racoreasca putin.
Pofta buna!