Salata de hribi cu iaurt am pregatit-o de Craciun ca o alternativa la cea cu maioneza. Mi se pare la fel de buna si putin mai lejera, ce-i drept. Este o salata gustoasa, hribi au o aroma apetisanta care te imbine sa tot mai gusti cate putin din ea. Totusi, daca va place foarte foarte mult salata de ciuperci cu maioneza, puteti folosi jumatate din cantitatea de iaurt si sa adaugati si cateva linguri de maioneza.
Puteti folosi in loc de hribi ciuperci champignon proaspete sau pleurotus. Daca nu se poate nicicum sa aveti la indemana ciuperci proaspete, puteti sa apelati si la cele din conserva. Mie nu prea imi plac, trebuie sa recunosc, mi se pare ca au o textura cauciucata, mai ales in salate de acest gen. Daca nu aveti o problema cu ele, folositi-le linistiti.
Eu am folosit hribi cumparati in toamna. I-am oparit, taiat cubulete si i-am pus la congelator in pungulite. Doar i-am decongelat, i-am lasat sa se scurga foarte bine de apa, apoi i-am folosit in salata.
De asemenea, daca va impacati bine cu ceapa puteti adauga si o ceapa mica taiata foarte marunt. Va aduce un plus de gust. Merge la fel de bine si ceapa verde.
Sper sa va placa si voua reteta!
Ingrediente Salata de hribi cu iaurt grecesc
-300 hribi (cantitate obtinuta dupa fiert si scurs de apa)
-150 g iaurt grecesc
-un catel de usturoi
-sare si piper dupa gust
-patrunjel proaspat
Ciupercile se taie marunt si se amesteca cu iaurtul grecesc. Recomand iaurtul grecesc pentru ca este deja scurs de zer, consistenta lui este mai densa si merge de minune in astfel de salate tartinabile. Adaugati si usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, apoi potriviti de sare si piper in functie de preferinte.
Serviti salata de hribi cu iaurt pe paine proaspata sau prajita.
Nu-i asa ca se prepara simplu? Practic ai nevoie de doar cateva ingrediente pentru ceva bun si gustos.
1 comment
Sotul meu ar devora-o toata intr-o clipita!!! E fan ciuperci, eu nu prea…dar admir pozele tale frumoase! Pup