Bine v-am gasit, dragii mei.
Vin cu o noutate faina de tot. Ama a venit cu o noua provocare, o provocare de Bucatar Curajos. Pe foarte scurt (ca foamea-i mare) am avut de refacut o reteta propusa de un alt membru al comunitatii de curajosi.. Alegerea i-a revenit Adelei si a ales aceasta reteta de pulpe pe varza.
Adela draga, minunata alegere. Pe noi ne-ai facut fericiti de numa!
Ingrediente
-4 pulpe de pui
-o varza mica
-o rosie
-o crenguta de cimbru uscat
-un ardei gras rosu
-sare si piper dupa gust
-100 ml vin alb
-50 ml apa
-1/2 lingurita chimen
-putin ulei
+
(pentru condimentarea pulpelor):
-sare, piper, boia, praf de usturoi
Pulpele se condimenteaza si se dau la rece cca 1-2 ore. Varza se taie si se spala, ardeiul se taie fasii, iar rosia cubulete. O tava se stropeste cu putin ulei, se adauga varza, ardeiul si rosia si se amesteca. Se condimenteaza si se toarna vinul si apa si chimenul. Se da tava la cuptor (preincalzit min 20 minute) la 190 de grade pentru 1h. Apoi pulpele se pun deasupra si se da tava din nou la cuptor pana cand pulpele sunt rumene si bine patrunse.
Pofta buna!
6 comments
Ce prezentare frumoasa!
Multumesc, esti draguta :*
Arata super bine!
Prima poza m-a dus cu gandul la Toscana, a doua m-a facut sa salivez!
Bine mai arata!
oooh, multumesc tare frumos 🙂
Frumos rumenite!Apetisant!