Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Varza de Bruxelles gratinata

written by Corina Ureche ianuarie 2, 2012
Este pentru prima data cand am gatit aceasta leguma si mi-a placut chiar foarte mult.Recunosc ca m-am lovit de varzuca asta de mai multe ori prin magazine sau piete, insa nu mi-a facut cu ochiul deloc; toate pana intr-o zi, cand am aflat ca este si buna si sanatoasa. Despre beneficiile ei puteti citi aici si noi ne vedem de treaba in continuare.
Gustul verzei de Bruxelles, cel putin gatita asa cum am facut eu, aduce cu gustul conopidei gratinate, o alta leguma care imi place foarte mult.
Eu ca eu, insa si sotul meu a fost incantat de verzisoare, asa ca o voi gati mai des.

Ingrediente si preparare
-400 g de varza de Bruxelles
-2 oua
-2-3 linguri de smantana
-cascaval (150-200 g)
-sare si piper
-putin unt
-o lingura pesmet

Pentru inceput trebuie sa oparim verzele in apa, pana cand acestea sunt usor de patruns cu furculita. Ungem un vas termorezistent cu unt si presaram pesmetul pe fundul acestuia si pe margini. Ouale le batem cu sare si piper, adaugam smantana si jumatate din cascaval dat pe razatoare.

Turnam compozitia peste verze, apoi presaram restul de cascaval razuit. Condimentam pe deasupra cu sare si piper si dam la cuptor pana la rumenire.
Serviti cald ca si garnitura sau ca atare!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
varza de bruxelles
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Prajitura Felii de ciocolata
next post
Bilute condimentate cu branza

You may also like

Rulada cu sunca si crema de branza

decembrie 19, 2023

Sandvis de student

mai 31, 2010

Snitel de pui cu mozzarella

martie 3, 2020

Prajitura cu mere si nuca

septembrie 29, 2023

Tiramisu cu serbet de cacao

februarie 22, 2017

Pulpe de pui coapte pe sare

noiembrie 24, 2015

Salata de piept de pui si alune

martie 19, 2010

Spuma de capsune cu aroma de cimbrisor

martie 4, 2024

Vacanta in Corfu. Cum ar fi putut fi

septembrie 15, 2017

Prajitura Desteapta cu cacao

mai 12, 2020

2 comments

Dana Cristea ianuarie 4, 2012 - 7:33 am

n-am mancat niciodata, dar imi face de mult cu ochiul, arata tare bine, pup :*

Reply
Corina Ureche ianuarie 6, 2012 - 11:07 am

Dana e foarte buna, sa o incerci!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ