Gustul verzei de Bruxelles, cel putin gatita asa cum am facut eu, aduce cu gustul conopidei gratinate, o alta leguma care imi place foarte mult.
Eu ca eu, insa si sotul meu a fost incantat de verzisoare, asa ca o voi gati mai des.
Ingrediente si preparare
-400 g de varza de Bruxelles
-2 oua
-2-3 linguri de smantana
-cascaval (150-200 g)
-sare si piper
-putin unt
-o lingura pesmet
Pentru inceput trebuie sa oparim verzele in apa, pana cand acestea sunt usor de patruns cu furculita. Ungem un vas termorezistent cu unt si presaram pesmetul pe fundul acestuia si pe margini. Ouale le batem cu sare si piper, adaugam smantana si jumatate din cascaval dat pe razatoare.
Turnam compozitia peste verze, apoi presaram restul de cascaval razuit. Condimentam pe deasupra cu sare si piper si dam la cuptor pana la rumenire.
Serviti cald ca si garnitura sau ca atare!
Pofta buna!
2 comments
n-am mancat niciodata, dar imi face de mult cu ochiul, arata tare bine, pup :*
Dana e foarte buna, sa o incerci!