Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Mancaruri

Varza de Bruxelles gratinata

written by Corina Ureche ianuarie 2, 2012
Este pentru prima data cand am gatit aceasta leguma si mi-a placut chiar foarte mult.Recunosc ca m-am lovit de varzuca asta de mai multe ori prin magazine sau piete, insa nu mi-a facut cu ochiul deloc; toate pana intr-o zi, cand am aflat ca este si buna si sanatoasa. Despre beneficiile ei puteti citi aici si noi ne vedem de treaba in continuare.
Gustul verzei de Bruxelles, cel putin gatita asa cum am facut eu, aduce cu gustul conopidei gratinate, o alta leguma care imi place foarte mult.
Eu ca eu, insa si sotul meu a fost incantat de verzisoare, asa ca o voi gati mai des.

Ingrediente si preparare
-400 g de varza de Bruxelles
-2 oua
-2-3 linguri de smantana
-cascaval (150-200 g)
-sare si piper
-putin unt
-o lingura pesmet

Pentru inceput trebuie sa oparim verzele in apa, pana cand acestea sunt usor de patruns cu furculita. Ungem un vas termorezistent cu unt si presaram pesmetul pe fundul acestuia si pe margini. Ouale le batem cu sare si piper, adaugam smantana si jumatate din cascaval dat pe razatoare.

Turnam compozitia peste verze, apoi presaram restul de cascaval razuit. Condimentam pe deasupra cu sare si piper si dam la cuptor pana la rumenire.
Serviti cald ca si garnitura sau ca atare!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
varza de bruxelles
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Prajitura Felii de ciocolata
next post
Bilute condimentate cu branza

You may also like

Malai dulce insiropat

martie 7, 2018

Chiftele crocante

martie 27, 2012

Pastrav a la Venitienne

decembrie 30, 2012

Mini eclere

decembrie 4, 2009

Fursecuri cu susan si dulceata de visine

noiembrie 30, 2014

Gomboti cu caise umplute cu magiun

iulie 30, 2021

Cum sa economisesti bani in bucatarie

ianuarie 5, 2018

Ciorba de pui a la grec

martie 29, 2020

Cartofi cu ou si branza

februarie 8, 2010

Piept de pui la cuptor (cu ciuperci si...

noiembrie 26, 2011

2 comments

Dana Cristea ianuarie 4, 2012 - 7:33 am

n-am mancat niciodata, dar imi face de mult cu ochiul, arata tare bine, pup :*

Reply
Corina Ureche ianuarie 6, 2012 - 11:07 am

Dana e foarte buna, sa o incerci!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ