Sper ca ati petrecut bine in seara de revelion si va doresc sa vi se indeplineasca dorintele pe care vi le-ati pus.
Prima reteta din 2012 este una de supa, o supa usoara perfecta pentru a ne drege dupa mancarurile grele de sarbatori. Eu am preparat-o si din alte motive si anume o raceala. Am simtit nevoie de o supa fierbinte si aromata, de ceva care sa se prepare rapid si fara prea mare bataie de cap.
Avem nevoie de:
-4 rosii
-o ceapa
-2 cartofi
-1 morcov
-1 radacina de patrunjel
-ardei gras verde si rosu
-bulion (o ceasca)
-sare
-piper
-taietei de casa
-patrunjel
Puteti folosi orice fel de fidea, eu am in casa tot timpul taietei de casa facuti de bunica mea, asa ca am profitat de ei.
Spalam si curatam (dupa caz) legumele si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala alaturi de bulion, condimentam cu sare si piper si adaugam apa (2-3 pahare). Dupa ce acestea sunt fierte se trec prin blender si se adauga taieteii fierti in prealabil in apa cu sare; supa nu trebuie sa fie una foarte densa, asa ca putem adauga apa calduta pentru a o lungi. Daca mai este nevoie potrivim de sare si piper si adaugam patrunjel tocat marunt. Servim fierbinte.
Pofta buna!
2 comments
excelenta supa!
La multi ani fericiti :*
Emily, merge perfect la raceala mea 🙂 La multi ani si tie