Spanac cu smantana si oua fierte, asta pentru ca nici n-am pus bine spanacul in congelator, ca l-am si scos din motive de pofta. Si adevarul e ca am pus ceva spanac la pastrare anul asta, asa ca se arata o iarna super spanacita. Bine, nu ca nu ne-ar conveni acest lucru. Ne place foarte foarte mult spanacul.
Am incercat de aceasta data o varianta putin mai sanatoasa a mancarii clasice de spanac cu lapte si smantana, iar in locul oului facut ochi am ales un ou fiert. Spun mai sanatoasa pentru ca am renuntat la uleiul prajit cu faina, metoda pe care am folosit-o de cele mai multe ori pana acum. Oricum, si aceasta varianta este la fel de gustoasa si consumata cu moderatie chiar nu ne face rau deloc. Eu am vrut sa incerc si altceva si mi-a iesit de minune spanacul asta.
Mult mai bun dupa parerea mea, mult mai repede de facut si fara mirosuri inutile de prajeala in casa. Si haideti sa recunoaste, ca mirosul de ou prajit e chiar unul pacatos.
Din pacate, nu va pot oferi si cantitati exacte pentru mancarea asta, am facut-o super ochiometric. Mai mult vreau sa va arat ideea. Insa va stau la dispozitie cu orice detalii doriti in plus. In mare, treaba sta cam asa:
Asadar, am scos o punga de mingiute de spanac de la congelator si le-am pus intr-o cartita la foc mic cu putin ulei de masline si le-am lasat sa se decongeleze, amestecand din cand in cand. Am turnat lapte cat am acoperit bine spanacul. Am adugat sare si piper si putina nucsoara si am lasat sa firba vreo 2-3 clocote. Separat am amestecat aproximativ o lingura rasa de amidon de porumb cu putin lapte si l-am turnat in spanac. Am lasat pe foc pana cand spanacul s-a ingrosat, apoi am adaugat si putina smantana (vreo 2 linguri asa). Un ou fiert a intregit echipa, iar sfecla rosie a completat de minune ecuatia.
Sa aveti pofta mare la spanac cu smantana si oua fierte!