O crema consistenta si sanatoasa pentru o gustare alaturi de prieteni!
Daca cumva evitati sa cumparati avocado, pe motiv ca nu stiti ce sa gatiti cu el sau ca nu va place, aflati ca este un fruct foarte sanatos si 2-3 imbucaturi nu a omorat pe nimeni 🙂
Fructul pe care il cumparati trebuie sa fie moale, fara crapaturi si puncte inchise la culoare la suprafata. Daca fructul este tare, il tineti intr-o punga de hartie 2-3 zile intr-un sertar timp in care el se va coace si va fi numa bun de pregatit.
Ingrediente
-2 avocado (coapte)
-o cutie de ton in apa
-o ceapa micuta alba/rosie
-2-3 liguri zeama de lamaie
-sare si piper dupa gust
Miezul celeor doua avocado se marunteste (eu am folosit mixerul si am obtinut o pasta fina). Se amesteca cu tonul scurs de apa, ceapa taiata marunt marunt, zeama de lamaie si putina sare/piper.
Se serveste alaturi de nachos, paine prajita, lipii sau clatite. Noua ne-a placut foarte mult cu clatite! Dealtfel, sub aceasta forma poate constitui si un aperitiv mai deosebit daca taiati clatitele in mici rulouri.
Pofta buna!
1 comment
Cred ca e delicioasa, sper sa apuc sa o fac si eu ca tare bine arata…mai ales cu clatite 😀 Pupici!