Vara cu totii cautam retete cat mai simple si cat mai rapide. Cat mai gustoase nu mai are sens sa mentionez pentru ca e de la sine inteles. 🙂 Stiu ca treaba asta cu retete simple si rapide e deja un cliseu si probabil v-ati saturat de el. Insa cum as putea sa zic ca e altfel mancarea asta? Nu pot, dom’nle, nu pot!
Reteta de ciuperci cu cous cous este una care indeplineste toate cerintele. In maximum 15 minute este gata (cu tot cu pregatirea ingredientelor). Ce ne putem dori mai mult? Poate un pahar de limonada care sa ne racoreasca dupa masa.
Eu am folosit ciuperci champignon, insa se potrivesc si alte tipuri de ciuperci. Proaspete sa fie!
Despre cous cous am mai povestit si aici. Este unul dintre ingredientele care te poate scoate din impas tocmai pentru ca in 5 minute este gata de combinat cu alte ingrediente.
Ingrediente Ciuperci cu cous cous
- 500g ciuperci champignon
- 1 ceasca de cafea cu cous cous
- 1 lingurita unt
- 2 lingurite otet balsamic
- 1 lingura ulei de masline
- cateva fire de patrunjel proaspat
- sare si piper
Mod de preparare Ciuperci cu cous cous
Într-un bol punem cous cous-ul, uleiul de masline si putina sare. Turnam apa fierbinte cat sa acopere totul, amestecam si acoperim bolul cu o farfurie. Lasam deoparte sa se hidrateze cous cous-ul si intre timp pregatim ciupercile.
- In cazul in care aveti supa de pui sau legume nu ezitati sa o adaugati in locul apei. Mancarea va fi si mai gustoasa.
Le spalam bine si le taiem in 2-4, in functie de marimea lor. Nu trebuie sa fie taiate marunt!
Topim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile si putina sare si piper. Amestecam si le lasam pe foc pana se rumenesc usor si lichidul lasat se evapora. Vor arata ca in poza de mai jos, in cateva minute sunt gata.
Adugam otetul balsamic, amestecam si mai lasam pe foc fix 1 minut.
Punem ciupercile intr-un castron si adaugam cous cous-ul hidratat. Amestecam si adaugam sare si piper daca mai este nevoie.
Tocam marunt patrunjel marunt si il adaugam peste ciuperci.
Gata!
Asa arata la final mancarea noastra de ciuperci cu cous cous. Se poate manca simpla sau alaturi de carne la gratar sau friptura, salate de sezon si muraturi, iarna.
Sper din suflet sa va placa reteta mea si sa o incercati.
Va pup!