Toamna se numara retetele cu dovleac, nu-i asa? Va aduc si eu o reteta absoluuuuut minunata: dovleac umplut cu ciuperci si branzeturi. Arome simple, mancare simpla, fara pretentii, dar atat de gustoasa! Si ghiciti ce? Da, da, acest dovleac umplut se potriveste perfect in caserola pentru pranzul de la birou.
Iubesc din ce in ce mai mult toamna si asta datorita mancarurilor care pot fi pregatite in aceasta perioada. Recunosc, a fost o perioada in care nu reuseam sa ma bucur pe deplin de acest anotimp, retetele mi se pareau limitate. Dar am descoperit dovleacul! Iar reteta asta de dovleac umplut cu ciuperci are tot ce e nevoie pentru a fi incercata: este o reteta simpla, cu ingrediente putine; dovleacul are putine calorii si este super gustos; dovleac+ciuperci+branzeturi=love. Pe cuvant!
Dovleacul este un ingredient accesibil, il gasim deja de cumparat si este pacat sa nu profitam de el. Chiar asa, care sunt retetele voastre preferate cu dovleac?
Va las mai jos cateva linkuri spre alte retete cu dovleac de pe blog:
Supa crema de dovleac – click AICI pentru reteta
Dovleac copt cu usturoi si rozmarin – click AICI pentru reteta
Pancakes cu dovleac copt – click AICI pentru reteta
Sper sa va fie de folos si sa va inspire!
Ingrediente Dovleac umplut cu ciuperci
- 1kg dovleac (un dovleac de marime mica)
- 250g ciuperci champignon brune
- 30g parmezan rzuit
- 100g cascaval razuit (sau mozzarella)
- 1/2lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- cimbru uscat dupa gust
- 2 linguri ulei de masline