Tabbouleh este o reteta orientala si poate fi consumata ca si aperitiv sau fel principal. Este o salata foare racoritoare in care trebuie sa predomine patrunjelul. Insa, acesta poate fi pus in cantitati mai mici si adaptata, astfel, la toate gusturile. Eu o fac asa:
Ingrediente
-o ceasca de cous cous
-2 rosii
-3 fire de ceapa verde
-2 legaturi mari de patrunjel
-4-5 fire de menta
-zeama de lamaie
-sare si piper
-putin ulei de masline
Se toarna apa fierbinte peste cous-cous cat sa il acopere. In 5 minute se va umfla si se va putea folosi. Rosia se taie in 4 si i se scot semintele, apoi se taie cuburi mici. Ceapa, patrunjelul si menta se toaca marunt.
Intr-un vas se amesteca ingredientele, se stropeste cu seama de lamaie si putin ulei si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste rece ca atare sau langa alte mancaruri/aperitive.
Pofta buna!
3 comments
Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!
Salatica asta e una din preferatele mele. Am descoperit-o la un restaurant libanez si mi-a placut teribil. Cine ar fi crezut – cu ani in urma sa nu fi auzit de patrujel si acum sa-l mananc sub forma de salata.
Super gustoasa!