Pizza fara aluat, pizza fara aluat, pizza fara batai de cap, fara ingrediente complicate, fara framantat, fara dospit. Tocmai v-ati intrebat daca exista asa ceva? Se pare ca da!
Reteta de pizza fara aluat nu am inventat-o eu, nu, nu. Reteta am luat-o din carta Gateste cu pasiune a minunatei si frumoasei si adorabilei Nigella Lawson. Nigella este unul dintre bucatarii mei preferati si incerc mereu cu mare drag retetele ei. Sunt retete simple, nu poti zice ca au ceva complicat, dar sunt acele retete simple si gustoase de care iti e mai mare dragul sa te apuci.
Reteta asta o am de mult in plan. Cam de cand am primit cartea, in urma cu cativa ani buni. Acum i-a venit si ei randul. Practic, vorbim de un aluat copt, aluat facut din ou, lapte, faina, sare si branza. Adaugam toppingul, mai coacem putin si gata. Toate bune pana acum. Insa din start va spun ca daca faceti reteta, musai sa coaceti intr-o tava mai marisoara, astfel incat pseudoblatul sa nu fie foarte inalt. De ce? S-ar putea sa va alegeti cu o mare clatita, posibil gumoasa, cu ceva pe deasupra. Eu am folosit o tava cu diametrul de 23 cm si a iesit numa bine.
Inainte sa ajungem la reteta, va las mai jos linkurile spre celelalte retete pe care le-am incercat din aceasta carte si care sunt pe blog:
-
Tarta cu lime si lapte condensat si blat cu cioco – reteta AICI
-
Pui spaniol cu chorizo – reteta AICI
-
Churros cu sos de ciocolata – reteta AICI
-
Pui cu 40 de catei de usturoi – reteta AICI
-
Pui cu sos de tarhon si smantana – reteta AICI
-
Banana bread cu visine si cocos – reteta AICI
Ingrediente pizza fara aluat
- 1 ou
- 250 ml lapte
- un praf de sare
- 100 g branza cheddar sau cascaval
- 100 g faina
- putin unt pentru uns tava
- topping la alegere. Eu am folosit branza cheddar (jumatate din cantitatea de mai sus), branza Stilton si masline. Puteti folosi sunca, carnati, mozzarella, ciuperci, porumb etc.
Mod de preparare Pizza fara aluat
Pornim cuptorul la 200C. Ungem o tava rotunda cu putin unt. Bineinteles, tava poate fi si patrata.
Intr-un castrom batem amestecam oul, laptele, sarea, jumatate din cantitatea de branza cheddar, apoi adaugam faina. Amestecam pana obtinem un aluat omogen. Turnam aluatul in tava si dam tava la cuptor pentru 30 de minute.
Blatul va creste putin si se va rumeni super fain pe margini. Dupa cele 30 de minute, scoatem tava, adaugam restul de branza si punem ce vrem noi pe deasupra. Cum ziceam, eu am mai pus branza Stilton si masline. Personalizati pizza dupa preferintele voastre.
Dam din nou tava la cuptor pana branza se topeste si rumeneste putin.
Pizza fara blat se serveste calda cu salata alaturi. Noi am avut doar cateva rosii, dar a fost perfect!
Pofta buna!
Chiar dacă nu este o pizza in adevaratul sens al cuvantului, sa stiti ca este un preparat delicios. Este potrivita pentru orice masa, de la mic dejun la cina.