Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
MancaruriMic dejun

Pizza fara aluat

written by Corina ianuarie 14, 2019
Pizza fara aluat
Pizza fara aluat, pizza fara aluat, pizza fara batai de cap, fara ingrediente complicate, fara framantat, fara dospit. Tocmai v-ati intrebat daca exista asa ceva? Se pare ca da!

Reteta de pizza fara aluat nu am inventat-o eu, nu, nu. Reteta am luat-o din carta Gateste cu pasiune a minunatei si frumoasei si adorabilei Nigella Lawson. Nigella este unul dintre bucatarii mei preferati si incerc mereu cu mare drag retetele ei. Sunt retete simple, nu poti zice ca au ceva complicat, dar sunt acele retete simple si gustoase de care iti e mai mare dragul sa te apuci.

Reteta asta o am de mult in plan. Cam de cand am primit cartea, in urma cu cativa ani buni. Acum i-a venit si ei randul. Practic, vorbim de un aluat copt, aluat facut din ou, lapte, faina, sare si branza. Adaugam toppingul, mai coacem putin si gata. Toate bune pana acum. Insa din start va spun ca daca faceti reteta, musai sa coaceti intr-o tava mai marisoara, astfel incat pseudoblatul sa nu fie foarte inalt. De ce? S-ar putea sa va alegeti cu o mare clatita, posibil gumoasa, cu ceva pe deasupra. Eu am folosit o tava cu diametrul de 23 cm si a iesit numa bine.

Inainte sa ajungem la reteta, va las mai jos linkurile spre celelalte retete pe care le-am incercat din aceasta carte si care sunt pe blog:
  • Tarta cu lime si lapte condensat si blat cu cioco – reteta AICI

  • Pui spaniol cu chorizo – reteta AICI

  • Churros cu sos de ciocolata – reteta AICI

  • Pui cu 40 de catei de usturoi – reteta AICI

  • Pui cu sos de tarhon si smantana – reteta AICI

  • Banana bread cu visine si cocos – reteta AICI

Ingrediente pizza fara aluat

  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 100 g branza cheddar sau cascaval
  • 100 g faina
  • putin unt pentru uns tava
  • topping la alegere. Eu am folosit branza cheddar (jumatate din cantitatea de mai sus), branza Stilton si masline. Puteti folosi sunca, carnati, mozzarella, ciuperci, porumb etc.

Mod de preparare Pizza fara aluat

Pornim cuptorul la 200C. Ungem o tava rotunda cu putin unt. Bineinteles, tava poate fi si patrata.

Intr-un castrom batem amestecam oul, laptele, sarea, jumatate din cantitatea de branza cheddar, apoi adaugam faina. Amestecam pana obtinem un aluat omogen. Turnam aluatul in tava si dam tava la cuptor pentru 30 de minute.

Blatul va creste putin si se va rumeni super fain pe margini. Dupa cele 30 de minute, scoatem tava, adaugam restul de branza si punem ce vrem noi pe deasupra. Cum ziceam, eu am mai pus branza Stilton si masline. Personalizati pizza dupa preferintele voastre.

Dam din nou tava la cuptor pana branza se topeste si rumeneste putin.

Pizza fara blat se serveste calda cu salata alaturi. Noi am avut doar cateva rosii, dar a fost perfect!

Pofta buna!

Chiar dacă nu este o pizza in adevaratul sens al cuvantului, sa stiti ca este un preparat delicios. Este potrivita pentru orice masa, de la mic dejun la cina.

Print Friendly, PDF & Email
cheddarGateste cu pasiuneNigella Lawsonpizzaretete simple si rapideretete simple si usoarestilton
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Orez cu pulpe de pui la cuptor
next post
Chec cu zmeura

You may also like

Mamaliga cu lapte si branza

ianuarie 18, 2010

7 idei gustoase pentru mic dejun

mai 13, 2016

Paine in ou cu miere si fructe

octombrie 17, 2018

Smoothie de zmeura si afine

iulie 29, 2012

Budinca de chia cu lapte de cocos si...

octombrie 24, 2018

Waffles cu branza si morcovi

ianuarie 30, 2017

Omleta cu susan si cartofi

februarie 2, 2013

Sandvis cu oua jumari si salam

august 31, 2015

Pancakes cu banane și ovaz

iunie 12, 2019

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.