Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AlteleJurnal de vacanta

Toate drumurile duc la Roma (part II)-Despre inghetata

written by Corina Ureche ianuarie 17, 2012

 

Da da, stiu ca suntem in plina iarna, insa nu pot sa nu va vorbesc 2-3 cuvinte despre inghetata de la Roma. In mod normal aceasta postare ar fi vazut lumina undeva peste cateva luni ca sa mearga bine cu vremea de afara, dar de curand niste prieteni ne-am spus ca pleaca in vacanta la Roma si m-a prins subit o melancolie. Mi-e dor de tot ce am vazut acolo, de tot ce am gustat si am mancat, mi-e dor de mare, de Vatican, de caldura naucitoare si mi-e dor de inghetata. In cele 7 zile petrecute la Roma am mancat inghetata cat pentru 2-3 ani. Si nu glumesc!
Daca mergeti la Roma musai trebuie sa incercati inghetata sau gelato cum se numeste pe limba ei. O gasiti peste tot, pe strada, in restaurante, la terase…este omniprezenta.
Despre arome putem vorbi mult si bine, caci veti gasi o varietate impresionanta, pe toate gusturile. Eu ma declar fan pepene galben, lamaie si nuca, asta in conditiile in care de obicei mancam doar de ciocolata.
Inghetata se vinde la cornet sau la pahar de diferite dimensiuni, iar pretul difera in functie de dimensiunea cornetului/paharului si nu in functie de cate globuri doresti.
De exemplu, o inghetata la cornet cu 3 globuri costa la fel ca si una cu 4-5 globuri. La fel si la pahar.
In general preturile sunt de la 3-4 euro pana la 8-9 (8-9 euro fiind pretul cel mai mare pe care l-am platit si gasit noi), preturile diferind de la o zona a Romei la alta; evident in zona centrala am gasit cele mai scumpe gelato.

Si daca tot ati ajuns la Roma, atunci e musai sa mancati inghetata la G. Fassi, cea mai veche fabrica de inghetata din Italia, fondata la 1880. O gasiti pe Via Principe Eugenio, iar acolo ajungeti in 10 minute daca coboriti din metro la statia Termini (statia centrala).
O sa fiti coplesiti de diversitatea aromelor, va spun drept. In prima faza o sa vreti din toate cate putin, de multe nici nu ati auzit sau o sa va intrebati cum fac inghetata din asta? Trageti aer in piept si studiati bine problema, si cand zic problema ma refer la imensul panou pe care sunt afisate minunatele arome.
Daca gasiti loc liber la masa puneti-va jos si savurati inghetata acolo si in timp se luati o inghititura aruncati un ochi si la tablourile de pe pereti, unde veti descoperi istoria acestei afaceri cu inghetata. Va spun doar ca atunci cand a aparut fabricuta livra inghetata inclusiv in Romania, la Bucuresti.

Gelato de la G Fassi

Inghetata cu lamaie si fistic

Inghetata cu menta si ciocolata

Ingehtata cu lamaie, pepene galben si ciocolata

Inghetata cu lamaie si ciocolata si pepene galben si ciocolata

Inghetata de cicolata, capsuni si fragi

Inghetata de capsuni, vanilie si banane

Suc inghetat (o alta varianta de racorire, pe langa inghetata)

P.S. Aproape de G Fassi este Porta Maggiore (poarta estica a zidului construit de Aurelian in secolul 3 p.Chr.) asa ca aveti un motiv in plus sa faceti o plimbare in zona.

Print Friendly, PDF & Email
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Oua umplute cu ciuperci
next post
Spanac cu ochiuri si cascaval

You may also like

„Biblioteca Bloggerului Român”, editia a II-a – Topul...

ianuarie 22, 2015

Bune maniere & Make-up de Lady

ianuarie 30, 2014

Un loc pentru sufletul meu

mai 15, 2012

Optimum 9200A de la Froothie – cel mai...

ianuarie 10, 2017

S-a deschis Selgros Bistrita

octombrie 1, 2017

OPTIMUM Thermocook Pro in Bucataria Urecheatei – primele...

ianuarie 18, 2016

Vacanta in Corfu. Cum ar fi putut fi

septembrie 15, 2017

Ce mancam cand nu gatim?

ianuarie 22, 2014

Summer Cooking – Last Session

iunie 26, 2015

Taste of Matera

octombrie 6, 2015

2 comments

Miha ianuarie 18, 2012 - 7:08 am

Eiii…ce pofta de inghetata mi-ai facut cu postarea asta! :)))

Reply
Corina Ureche ianuarie 19, 2012 - 11:37 am

Miha si mie mi-e dor si pofta de Roma si de inghetata!!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ