Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
AlteleJurnal de vacanta

Toate drumurile duc la Roma (part II)-Despre inghetata

written by Corina Ureche ianuarie 17, 2012

 

Da da, stiu ca suntem in plina iarna, insa nu pot sa nu va vorbesc 2-3 cuvinte despre inghetata de la Roma. In mod normal aceasta postare ar fi vazut lumina undeva peste cateva luni ca sa mearga bine cu vremea de afara, dar de curand niste prieteni ne-am spus ca pleaca in vacanta la Roma si m-a prins subit o melancolie. Mi-e dor de tot ce am vazut acolo, de tot ce am gustat si am mancat, mi-e dor de mare, de Vatican, de caldura naucitoare si mi-e dor de inghetata. In cele 7 zile petrecute la Roma am mancat inghetata cat pentru 2-3 ani. Si nu glumesc!
Daca mergeti la Roma musai trebuie sa incercati inghetata sau gelato cum se numeste pe limba ei. O gasiti peste tot, pe strada, in restaurante, la terase…este omniprezenta.
Despre arome putem vorbi mult si bine, caci veti gasi o varietate impresionanta, pe toate gusturile. Eu ma declar fan pepene galben, lamaie si nuca, asta in conditiile in care de obicei mancam doar de ciocolata.
Inghetata se vinde la cornet sau la pahar de diferite dimensiuni, iar pretul difera in functie de dimensiunea cornetului/paharului si nu in functie de cate globuri doresti.
De exemplu, o inghetata la cornet cu 3 globuri costa la fel ca si una cu 4-5 globuri. La fel si la pahar.
In general preturile sunt de la 3-4 euro pana la 8-9 (8-9 euro fiind pretul cel mai mare pe care l-am platit si gasit noi), preturile diferind de la o zona a Romei la alta; evident in zona centrala am gasit cele mai scumpe gelato.

Si daca tot ati ajuns la Roma, atunci e musai sa mancati inghetata la G. Fassi, cea mai veche fabrica de inghetata din Italia, fondata la 1880. O gasiti pe Via Principe Eugenio, iar acolo ajungeti in 10 minute daca coboriti din metro la statia Termini (statia centrala).
O sa fiti coplesiti de diversitatea aromelor, va spun drept. In prima faza o sa vreti din toate cate putin, de multe nici nu ati auzit sau o sa va intrebati cum fac inghetata din asta? Trageti aer in piept si studiati bine problema, si cand zic problema ma refer la imensul panou pe care sunt afisate minunatele arome.
Daca gasiti loc liber la masa puneti-va jos si savurati inghetata acolo si in timp se luati o inghititura aruncati un ochi si la tablourile de pe pereti, unde veti descoperi istoria acestei afaceri cu inghetata. Va spun doar ca atunci cand a aparut fabricuta livra inghetata inclusiv in Romania, la Bucuresti.

Gelato de la G Fassi

Inghetata cu lamaie si fistic

Inghetata cu menta si ciocolata

Ingehtata cu lamaie, pepene galben si ciocolata

Inghetata cu lamaie si ciocolata si pepene galben si ciocolata

Inghetata de cicolata, capsuni si fragi

Inghetata de capsuni, vanilie si banane

Suc inghetat (o alta varianta de racorire, pe langa inghetata)

P.S. Aproape de G Fassi este Porta Maggiore (poarta estica a zidului construit de Aurelian in secolul 3 p.Chr.) asa ca aveti un motiv in plus sa faceti o plimbare in zona.

Print Friendly, PDF & Email
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Oua umplute cu ciuperci
next post
Spanac cu ochiuri si cascaval

You may also like

Ce citesc cand nu gatesc sau Biblioteca bloggerului...

ianuarie 13, 2014

Chef pentru o zi 2018 – Concurs Selgros...

iunie 29, 2018

Ajutoarele Urecheatei

octombrie 24, 2016

Taste of Matera

octombrie 6, 2015

Toate drumurile duc la Roma (part III): Hostaria...

februarie 21, 2012

“Dulce Romanie”-parada retetelor

ianuarie 31, 2014

Biblioteca Bloggerului Roman

martie 4, 2014

Din nou despre produsele Herbine.

februarie 4, 2012

Noi cursuri de la Edge Academy. Edge Gourmet

mai 18, 2015

Bune maniere & Make-up de Lady

ianuarie 30, 2014

2 comments

Miha ianuarie 18, 2012 - 7:08 am

Eiii…ce pofta de inghetata mi-ai facut cu postarea asta! :)))

Reply
Corina Ureche ianuarie 19, 2012 - 11:37 am

Miha si mie mi-e dor si pofta de Roma si de inghetata!!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (16) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (18) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (30) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (23) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (23) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (12) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (96) rosii (29) salata (17) selgros (40) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (18) zmeura (14)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ