Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
MancaruriPeste

Crema de sardine cu branza si rosii uscate

written by Corina noiembrie 20, 2018
Crema de sardine cu branza si rosii uscate

Crema de sardine cu branza si rosii uscate. Chiar si cu putina ceapa verde, asa sa ne aducem aminte de primavara. Stiu ca abia intram in iarna, stiu, dar nu-i nimic gresit sa astept de pe acum luna martie, ba chiar aprilie, cu soare bland.

Bun, dar ce de crema de sardine? Pai pentru ca sardinele mi-au placut dintotdeauna, iar cand vine vorba de conserve de peste, cea de sardine este in fruntea clasamentului. Tatalui meu ii place foarte mult pestele si imi amintesc ca din cand in cand aveam in casa si conserve de sardine. Mancam impreuna, cu paine proaspata si zeama de lamaie. Si eram multumiti, nu mai aveam nevoie de nimic. 🙂

Astfel, crema asta a fost aproape inevitabila. Am folosit conservele primite de la prietenii de la Eva, carora le multumesc tare tare frumos pe aceasta cale.

  • Crema de sardine este perfecta pentru a pregati aperitive si faine si gustoase. Se potriveste pe felii de bagheta, biscuiti, rondele de castraveti sau barcute de aluat ori foietaje.
  • La fel de bine poate fi folosita si in sandvisuri. Eu am facut unul super rapid cu croissant, ardei gras si spanac proaspat. A fost de vis!
  • Daca nu aveti ceapa verde, puteti folosi ceapa alba sau rosie. Iese la fel de buna crema. Sau in caz ca nu tolerati prea bine ceapa, puteti sa o omiteti.

Ingrediente Crema de sardine cu branza si rosii uscate

  • 1 conserva Sardine in ulei vegetal cu lamaie Eva
  • 1 conserva Sardine in ulei vegetal Eva
  • 250 g crema de branza natur
  • 5 rosii uscate (se pot folosi si din cele coservate in ulei de masline)
  • 2 fire ceapa verde tocate marunt
  • sare si piper (dupa gust)
  • zeama de lamaie (daca mai este nevoie)

Mod de preparare Crema de sardine cu branza si rosii uscate

Crema de sardine cu branza se face atat de simplu de nici nu o sa va vina sa credeti.

Scurgem conservele de lichid. Punem toate ingredientele intr-un robot si le pasam pana obtinem o crema omogena si textura dorita. Crema mea a fost destul de fina cu cateva bucatele de rosii. Acestea se paseaza putin mai greu decat restul ingredientelor, asa ca ramane la latitudinea voastra daca le vreti maruntite de tot sau lasati si cateva bucatele. Mie mi se pare interesant constrastul dintre crema fina si rosii, asa ca nu am insistat cu blenduitul.

Odata crema obtinuta, o gustam si adaugam sare si piper in functie de preferinte. Nu adaugati sare de la bun inceput. Sardinele sunt deja sarate si s-ar putea sa nu mai fie nevoie de adaos. La fel procedam si cu zeama de lamaie.

Crema de sardine cu branza este numai buna de intins pe felii de paine, bagheta sau biscuiti sarati.

Si acestea este sandvisul meu. Va ziceam ca e de vis si nu am exagerat. Pe langa faptul ca a fost gustos de numa-numa, uitati-va la el cat e de frumusel si de colorat!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
aperitivecrema de branzapesteretete pesteretete simple si usoarerosii uscatesardine
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Salata de vinete cu ardei copti
next post
Tarta cu vinete si cascaval

You may also like

Pastrav la cuptor. In sos aromat

ianuarie 16, 2017

Baghete umplute cu ton si bacon

septembrie 29, 2022

Cod file in aluat de bere

martie 17, 2010

Salata cu peste prajit

martie 24, 2010

Merluciu condimentat la cuptor

martie 8, 2010

Chiftele de peste in sos de usturoi la...

ianuarie 27, 2013

Macrou file cu ciuperci si cascaval

mai 19, 2010

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pastrav la cuptor

februarie 20, 2012

Idei pentru pranz sau cina. 8 combinatii delicioase

august 8, 2016

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ