Crema de sardine cu branza si rosii uscate. Chiar si cu putina ceapa verde, asa sa ne aducem aminte de primavara. Stiu ca abia intram in iarna, stiu, dar nu-i nimic gresit sa astept de pe acum luna martie, ba chiar aprilie, cu soare bland.
Bun, dar ce de crema de sardine? Pai pentru ca sardinele mi-au placut dintotdeauna, iar cand vine vorba de conserve de peste, cea de sardine este in fruntea clasamentului. Tatalui meu ii place foarte mult pestele si imi amintesc ca din cand in cand aveam in casa si conserve de sardine. Mancam impreuna, cu paine proaspata si zeama de lamaie. Si eram multumiti, nu mai aveam nevoie de nimic. 🙂
Astfel, crema asta a fost aproape inevitabila. Am folosit conservele primite de la prietenii de la Eva, carora le multumesc tare tare frumos pe aceasta cale.
-
Crema de sardine este perfecta pentru a pregati aperitive si faine si gustoase. Se potriveste pe felii de bagheta, biscuiti, rondele de castraveti sau barcute de aluat ori foietaje.
-
La fel de bine poate fi folosita si in sandvisuri. Eu am facut unul super rapid cu croissant, ardei gras si spanac proaspat. A fost de vis!
-
Daca nu aveti ceapa verde, puteti folosi ceapa alba sau rosie. Iese la fel de buna crema. Sau in caz ca nu tolerati prea bine ceapa, puteti sa o omiteti.
Ingrediente Crema de sardine cu branza si rosii uscate
- 1 conserva Sardine in ulei vegetal cu lamaie Eva
- 1 conserva Sardine in ulei vegetal Eva
- 250 g crema de branza natur
- 5 rosii uscate (se pot folosi si din cele coservate in ulei de masline)
- 2 fire ceapa verde tocate marunt
- sare si piper (dupa gust)
- zeama de lamaie (daca mai este nevoie)
Mod de preparare Crema de sardine cu branza si rosii uscate
Crema de sardine cu branza se face atat de simplu de nici nu o sa va vina sa credeti.
Scurgem conservele de lichid. Punem toate ingredientele intr-un robot si le pasam pana obtinem o crema omogena si textura dorita. Crema mea a fost destul de fina cu cateva bucatele de rosii. Acestea se paseaza putin mai greu decat restul ingredientelor, asa ca ramane la latitudinea voastra daca le vreti maruntite de tot sau lasati si cateva bucatele. Mie mi se pare interesant constrastul dintre crema fina si rosii, asa ca nu am insistat cu blenduitul.
Odata crema obtinuta, o gustam si adaugam sare si piper in functie de preferinte. Nu adaugati sare de la bun inceput. Sardinele sunt deja sarate si s-ar putea sa nu mai fie nevoie de adaos. La fel procedam si cu zeama de lamaie.
Crema de sardine cu branza este numai buna de intins pe felii de paine, bagheta sau biscuiti sarati.
Si acestea este sandvisul meu. Va ziceam ca e de vis si nu am exagerat. Pe langa faptul ca a fost gustos de numa-numa, uitati-va la el cat e de frumusel si de colorat!
Pofta buna!
1 comment
Corina, musai sa incerc si eu reteta asta, pentru ca mi-ai facut pofta. Imi amintesc si eu cum facea mama pasta de peste cand eram copii. 🙂