Ingrediente
-fasole boabe
-2-3 catei de usturoi
-bulion/suc de rosii
-foi de dafin
-ou
-faina alba
-pesmet
-sare
-piper
-ulei pentru prajit
Reteta am vazut-o in revista Bucataria pentru toti si mi-a placut din prima clipa. Am pus-o azi in practica si a iesit ceva minunat. Fasolea o stiam, ceapa pane nu am mai facut. Asadar, cu mici modificari….
Fasolea se tine in apa peste noapte, a doua zi se fierbe. Usturoiul se piseaza si se caleste in putin ulei, se adauga fasolea, bulionul, foi de dafin, se condimenteaza si se lasa sa dea 2-3 clocote.
Ceapa se taie rondele. Oul se bate si se adauga faina alba si pesmet, sare si piper. Se amesteca sa nu ramana cocoloase. Ceapa se trece prin compozitie si se prajeste in ulei incins si se scot pe un servetel absorbant. Rondelele se servesc alaturi de fasole.
Pofta buna!
9 comments
QUE RICOOOOO!!!!
wow che bontà!!! bravissima!!!
ceapa pane? n-am mancat niciodata…da suna tare bine alaturi de fasoale!:D
Grazie/gracias!!!!
diamond..ce pot sa zic? da, pane. sa stii ca e foarte gustoasa ceapa asa. Prajindu-se se inmoaie putin…e delicioasa. Eu zic ca merita incercata.
Foarte interesanta ideea cu ceapa pane, sigur e tare buna! Si fasolea oricum merge bine cu ceapa, asa ca merita incercata si aceasta varianta.
Ce mult imi plac inelusele……….ii da o nta aparte mancarii.
Pup!
Un'idea molto molto interessante.
brava
Am mincat la cineva inele de ceapa si sint delicioase. trebuie sa incerc.
hai ca m-ai facut curioasa!