Prajitura cu ciocolata capsune si fistic – visul inceputului de vara. Avem aici un blat dens cu ciocolata care ascunde capsuni, crema fiind delicata si aerata. Practic am pus din nou la treaba Mixerul cu bol Precision Master de la @Cuisinart care acum este la 50% reducere pe site! Pentru superba prajitura se pot folosi mai multe tipuri de ciocolata: alba, cu lapte sau amaruie. Atentie, in cazul unei ciocolate cu un continut mai mare de cacao, blatul va fi mai dens, de aceea recomandarea mea este ca prajitura sa fie lasata 15-20 de minute la temperatura camerei inainte de a fi servita.
Pentru aceasta reteta am folosit MIXERUL CU BOL Cuisinart, Precision Master. Vestea buna este ca acum mixerul este la un pret special pe site: 50%reducere!
Mixerul a intrat in bucataria mea de cateva luni si de atunci l-am folosit cu succes mai multe retete. De exemplu, m-a ajutat sa pregatesc o delicioasa Coronita cozonac pentru masa de Paste – reteta aici. Este un mixer cu design elegant care il face sa se integreze foarte bine in orice bucatarie.
Cateva carasteristici:
- motor cu putere 500W
- bol de inox cu capacitatea de 5,2l
- 12 viteze
Accesorii incluse:
- tel profesionalpaleta pentru amestecare plata
- carlig pentru aluat
- capac antistropi prevazut cu gura de turnare
- toate accesoriile se pot spala in masina de spalat vase
Ingrediente Prajitura cu ciocolata fistic si capsune
Pentru blat
- 6 oua
- 150g unt
- 150g ciocolata
- 50% cacao sau cu lapte
- 140g zahar
- 200g faina
- 50g cacao
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurite extract de vanilie
- 350g capsune
Pentru crema
- 250g mascarpone
- 300g smantana pentru frisca
- 30% grasime (tinuta la rece inainte de folosire)
- 280g crema de fistic (cautati o crema cu un continut cat mai mare de fistic pentru o aroma cat mai intensa si naturala)
Am copt blatul la 180°C fara ventilatie pentru 25 de minute.
Tava folosita: 36x24cm
Pentru decor am folosit capsune proaspete si fistic maruntit. Aici lasati-va imaginatia sa va ghideze!